Glock’s Zonik derde in eerste Wereldbeker-Kür *video-samenvatting*

Glock’s Zonik derde in eerste Wereldbeker-Kür *video-samenvatting*

0 3004
edward gal - glock's zonik

De Grand Prix leverde de winst op voor Edward Gal met Glock’s Zonik gisteren in Olympia op de Londen International Horse Show. En dus zijn de verwachtingen hooggespannen. Wat doet het duo in de Wereldbeker-Kür op muziek?

Glock’s Zonik: 79,340%

De proef begint met nog wat zoekende piaffes, zeer expressieve appuyementen en geweldige uitgestrekte draf. In de piaffe kan de nog maar negenjarige hengst nog meer van de grond komen en af en toe heeft hij dat achterbeen trekje dat ook Voice kan hebben. Van de machtige uitgestrekte galop in kleine dubbele pirouettes. Mooie changementen om de twee op de gebogen lijn. Een foutje in de wissels om de pas, jammer.

De overgang in de passage vanaf de galop levert een huppeltje op, maar wat een wow uitgestrekte draf op de laatste lijn recht op de jury af! Ja, we zagen wat schoonheidsfoutjes – wellicht ook te wijten aan het feit dat de Blue Hors Zack-zoon moe is van alle indrukken in de imponerende hal – en het drafgedeelte is technisch gezien nog niet het moeilijkst. De score van 79,340% is waanzinnig, voor een CDI-W-debuut.

Cennin: 77,645%

Meteen na Edward komt de nummer drie van de Grand Prix: Madeleine Witte-Vrees met Cennin, die ook nog heel jong is met zijn tien jaar. De combinatie ligt tot de stap iets voor op de muziek. De pirouettes blijven wat vlak, maar verder is het galopgedeelte prima. De stap is ook best. 77,645% bedraagt de score, wat een vierde plaats zou opleveren.

Patrik Kittel winnaars

Patrik Kittel met Delauney OLDkan het oranje feestje nog bederven… En dat gebeurt. De vreugde na zijn proef en de kusjes naar het publiek zijn terecht. Een indrukwekkende proef, met vele hoogtepunten en een mooie ontspanning bij de Dr Doolittle-zoon. Waar Zonik en Edward vooral op moeten toegeven is de rust die de proef uitstraalt en de moeilijkheidsgraad. 80,560% wordt de winnende score. Geen unanieme winnaar trouwens; het Australische jurylid heeft Madeleine en Cennin op 1.

Emile Faurie verrassend tweede

Het is een Brit die ook het Nederlandse duo nog voorbij streeft, tot grote vreugde van het publiek, die dit jaar een echte topper als een Carl Hester of Charlotte Dujardin moet missen. Maar dan is daar deze outsider. Verrassende, maar terechte 80,405% voor Emilie Faurie met de De Niro-zoon Delatio. Hij rijdt de hengst van Hof Kasselman nog maar een paar maanden! De ruiter is dan ook extatisch en kan nauwelijks geloven dat hij nu al zo hoog eindigt.

Katja Gevers met Thriller

Voor de pauze zagen we een fijne proef van Katja Gevers met Thriller, die vorig jaar ook goed te pas was in Olympia. Super galopgedeelte, met mooie wissels, zowel die om de pas als om de twee, en een gave uitgestrekte galop. En hadden we Katja al eerder in deze mooie bruine slipjas gezien? In elk geval een prachtig gezicht op de zeventienjarige bruine. De score van 74,820% was een fractie lager dan vorig jaar, toen ze 74,963% bij elkaar reed. De uiteindelijke positie is echter eentje hoger: achtste.

Na de overwinning in de Grand Prix van Edward en Glock’s Zonik hadden we misschien stiekem op meer gehoopt. Maar een top drie-positie en zo’n geweldige score is gewoon geweldig!

Uitslag Wereldbeker-Kür Londen.

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties