Bella Rose, Showtime en Cosmo niet in topvorm Duits kampioenschap

Bella Rose, Showtime en Cosmo niet in topvorm Duits kampioenschap

0 880
Isabell Werth - Bella Rose 2 (Duits kampioenschap alt)

Volgende week, overlappend met het NK Dressuur, zal het Duits kampioenschap dressuur in Balve plaatsvinden. Hoewel er enkele topcombinaties zullen starten, missen er een paar grote namen.

Niet in topvorm

Duitse paradepaarden zoals Bella Rose, Showtime, Cosmo en Sammy Davis Jr. zullen niet aanwezig zijn op het nationale kampioenschap. Dit gezien zij niet de topvorm hebben om op niveau te presteren. ‘Na kleine gezondheidsproblemen aan het begin van de zomer, is de trainingsconditie van de paarden niet zo goed als we ze bij vorige kampioenschappen hebben gezien,’ legt bondscoach Monica Theodorescu aan Dressursport Deutschland. Ook laat zij weten dat ook Stand by Me van Lisa Müller, die eind vorige maand d’Avie van Helgstrand Dressage kocht, momenteel geblesseerd is en dus ook niet kan deelnemen.

‘Ik heb met Bella Rose zo’n twee wedstrijden nodig om haar voor te bereiden op de kampioenschappen,’ legt Isabell Werth uit. De amazone zal wel Emilio en Weihegold OLD meenemen naar Balve.

Overige deelnemers Duits kampioenschap

Toch zullen niet de minste namen een vertoning maken op het Duits kampioenschap. Jessica von Bredow-Werndl komt aan start met TSF Dalera BB, haar broer Benjamin Werndl met Daily Mirror en Famoso OLD, Ingrid Klimke met Franziskus, Dorothee Schneider met Faustus, Sönke Rothenberger met Santiano, Helen Langehanenberg met Annabelle en Hubertus Schmidt Escolar.

Bron: Hoefslag/Dressursport Deutschland

Foto: DigiShots

Reacties