Werth trekt Bella Rose terug voor Hagen

Werth trekt Bella Rose terug voor Hagen

0 389

Er werd al enige tijd reikhalzend uitgekeken naar de rentree van Bella Rose tijdens het internationale concours van Hagen (Duitsland, 8 t/m 12 juli). Nu blijkt dat de topmerrie van Isabell Werth alsnog verstek laat gaan tijdens deze laatste selectiemogelijkheid voor het EK dressuur.

De elfjarige Westfaalse Bella Rose (v. Belissimo M) werd kreupel tijdens de WEG in Caen en kwam sindsdien alleen een keer op het CDI Stuttgart in november vorig jaar in actie. Vlak voor het CDI in Wiesbaden zou de elegante merrie een infectie in de knie hebben opgelopen. De rentree stond in eerste instantie voor het Duits kampioenschap in juni gepland, maar Werth vond Bella Rose nog niet voldoende fit. De pijlen werden gericht op Hagen, waarbij de vos aan start zou verschijnen in de neventour. Na overleg met het Duits Olympisch dressuurcomité (DOKR) heeft Werth besloten om de merrie alsnog terug te trekken. De meervoudig Olympisch kampioene is van mening dat de Belissimo M-dochter niet in optimale conditie is voor de zwaardere rubrieken. Werth maakt met Don Johnson FRH nog wel kans op een teamplek voor het EK.

Het DOKR zal in overleg gaan over de consequenties voor de mogelijke deelname van Werth en Bella Rose tijdens de Europese kampioenschappen. Ook Matthias Rath en Totilas zullen aan start komen in Hagen. Zij maakten afgelopen weekeinde al hun rentree tijdens de subtopwedstrijd van Hulten.

Bron: Hoefslag/Reiterrevue

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties