Bella Rose definitief niet naar EK dressuur

Bella Rose definitief niet naar EK dressuur

0 2766

De Duitse topmerrie Bella Rose komt definitief niet aan start tijdens het EK dressuur (11 t/m 16 augustus in Aken). Eerder deze week werd al bekend dat Werth  de Belissimo M-dochter niet zou presenteren tijdens het laatste selectiemoment op CDIO Hagen, dat momenteel wordt verreden. Zowel Werth als de selectiecommissie hielden echter de deur op een kier voor deelname aan het EK, mits de merrie op een later moment haar vorm zou bewijzen.

Bella Rose kwam sinds het internationale concours van Stuttgart (november 2014) niet meer aan start wegens een knieblessure. Eind juni nam Werth de vosmerrie mee naar CDI Fritzens voor een training. Het duo verscheen echter niet in de wedstrijdring. Tijdens de wereldruiterspelen in Caen (augustus 2014) moest het duo zich na de Grand Prix terugtrekken wegens een ontsteking in de hoef.

‘Ik wil er graag duidelijk over te zijn. Deelname aan het EK met Bella Rose is definitief van tafel. Ze staat nog aan het begin van haar carri√®re als sportpaard en er liggen nog wel meer wedstrijden in het verschiet,’ aldus Werth, die zich voor Aken nu op de Hannoveraan Don Johnson FRH (v. Don Johnson zal concentreren.

Bron: Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties