Belgisch dressuurcomité verhoogt kwalificatie-eis

Belgisch dressuurcomité verhoogt kwalificatie-eis

0 131

De Nationale Dressuurcommissie van België heeft na samenspraak met onder andere bondscoach Sjef Janssen een aanpassing gedaan aan het kwalificatiepercentage voor internationale deelname. Janssen, vanaf 2005 tot en met 2012 coach van Nederland, tekende onlangs nog voor vier jaar bij en zal tenminste tot 31 december 2020 aanblijven als bondscoach dressuur.

De eisen om geselecteerd te kunnen worden voor internationale deelname gaat verhoogd naar tweemaal 66% rijden tijdens een selectiewedstrijd. Deze nieuwe regel gaat per 1 januari 2017 in, voorheen lag de eis op tweemaal 64% rijden.

Uitzonderingen

Vanwege de overgang gelden nog een aantal uitzonderingen: Als een combinatie in de afgelopen negen maanden 64% heeft gereden tijdens een nationale wedstrijden dient voor 1 april 2017 deze combinatie nog 66% te rijden tijdens een CDI. Ook als een combinatie de afgelopen negen maanden al tweemaal 64% gereden hebben zijn zij nog selecteerbaar. Zij dienen echter wel binnen zes maanden nog een keer minstens 66% te rijden op een (inter)nationale wedstrijd.

Voor de jonge paarden verandert er niets, hier wordt het percentage van 70% behouden als norm voor internationale deelname.

Bron: Hoefslag / Equibel

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties