‘Het is belangrijk dat Valegro het naar zijn zin heeft’

‘Het is belangrijk dat Valegro het naar zijn zin heeft’

0 1033
CHar

De Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin is neergestreken in New York. Zaterdagavond zal zij met Valegro (v. Negro) te zien zijn in een show die over Kür op Muziek gaat. Ze zal onder een kür rijden tijdens de Central Park Horse Show. Valegro’s pensioen werd vlak na de Olympische Spelen aangekondigd en de amazone zal de charmante ruin nog op diverse locaties aan het publiek tonen om afscheid te kunnen nemen. Een bezoek aan Nederland staat ook op de planning, maar eerst is New York aan de beurt.

Emotioneel

New York valt mogelijk niet officieel onder het afscheidstournee, dus Valegro zal nog eventjes aan de bak moeten. Al is dat niet op wedstrijdniveau. ‘Hij heeft eigenlijk maar twee wedstrijden gelopen. We wilden hem echt sparen voor de Olympische Spelen. Omdat hij maar twee wedstrijden heeft gelopen, dachten we dat het voor de mensen en de sport leuk was om hier naar toe te komen.’, aldus de amazone die al enkele dagen in New York is. ‘Dit is dan geen wedstrijd, maar het is toch leuk voor de mensen dat ze hem kunnen zien. Niet iedereen kan zover reizen om hem in de dressuurring te zien. Het is verbazingwekkend hoe emotioneel mensen kunnen raken als ze hem in levende lijve zien.’ zegt de amazone in gesprek met ChronofHorse.

How To Train Your Dragon

De amazone zal niet haar Olympische kür rijden. Of dat te maken heeft met het naderende afscheid? ‘Valegro gaat wel met pensioen, maar ik denk niet dat het voor het einde van de wereld zal zijn. Ik heb hem nog steeds, ik zie hem nog steeds. Hij gaat niet verhuizen en ik zal hem nog steeds rijden. Ik kan nog van alles met hem doen wat ik graag zou willen doen. Voor de sport is het geweldig dat hij gedaan heeft wat hij gedaan heeft. Hij heeft zoveel betekend voor de sport, maar ik denk dat het goed is dat hij nu iets kan doen zonder die druk. Dat Valegro het naar zijn zin heeft.’ In plaats van de gouden kür zal Dujardin dus haar How To Train Your Dragon-kur rijden. ‘Die kur was een van de eersten die ik reed en ik ben er weg van. Het is een geweldige kür om te doen. Ik vind ze allemaal geweldig, maar mijn Londen-kür was voor de Spelen in Londen en mijn Rio-kür was voor Rio. Deze muziek is muziek waar ik graag op rij. Ik denk dat de mensen deze kür ook zullen waarderen. Ik hoop dat de fans het in ieder geval naar hun zin zullen hebben. Hun support is geweldig.’, aldus de Britse.

Dodgy

Aangezien Dujardin ruim op tijd is aangekomen had ze nog tijd om de stad New York te bezichtigen. ‘Gisteren was wel interessant, ik denk dat onze tickets voor het Vrijheidsbeeld niet helemaal zuiver waren! We kregen twee tickets van een paar kerels die er evenals de tickets een beetje ‘dodgy’ uitzagen. We werden ergens in een industriegebied afgezet en daar zaten we dan in hete zon voor dik twee uur. Op een gegeven moment mochten we met een boot over en bij terugkomst werden we gelijk weer ergens gedumpt! Vervolgens moesten we ruim 4 kilometer teruglopen!’, aldus de amazone. Gelukkig heeft ze ook leuke ervaringen opgedaan. ‘We hebben veel geshopt, ik moet zelfs nog een extra tas gaan kopen om alles mee te kunnen nemen. We zijn naar Times Square geweest. We hebben een leuke tijd hier, het is een geweldige stad.’, aldus de amazone.

Bron: Chronofhorse / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties