Bart Veeze ziet Delgado vertrekken naar Zwitersland

Bart Veeze ziet Delgado vertrekken naar Zwitersland

0 128
dressuur
foto: Shutterstock

Gisteren hebben Bart Veeze en voormalig eigenaresse Joyce Vroom Delgado (v. Oscar) naar zijn nieuwe amazone gebracht. De ruin die vorig jaar onder Veeze Z1-indoorkampioen en Z2-Hippiade kampioen werd, gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de Zwitserse juniorenamazone Theodora Livanos. De veertienjarige amazone was al succesvol bij de pony’s en rijdt dit weekend haar eerste internationale wedstrijd bij de junioren in Roosendaal. Dat is ook de locatie waar Delgado officieel is overgedragen aan Livanos. Zondag vertrekt hij definitief naar zijn nieuwe stal in Zwitserland. Livanos zal de ruin in de toekomst bij de junioren gaan uitbrengen.

‘Delgado gaat het daar heel goed krijgen, maar omdat Delgado de favoriet was van mijn vorig jaar overleden man Ad, zorgt het voor mij ook voor een dubbel gevoel. Theodora is een paar weken geleden bij Bart op stal geweest om Delgado uit te proberen en de twee hadden een heel goede klik. Het is ook de bedoeling om Delgado eind dit jaar nog een keer op te zoeken in Zwitserland’, vertelt Joyce Vroom.

De familie Vroom fokten Delgado uit elite-sportmerrie Waikiki (Sandro Hit x Goodtimes), die zelf door Joyce Vroom in de sport gereden werd.

Bron: Stal Veeze / Hoefslag

Foto: Shutterstock

Reacties