‘Authentic drachtig van Iconic, hoe mooi wil je het hebben!’

‘Authentic drachtig van Iconic, hoe mooi wil je het hebben!’

0 1291

Twee keer goed nieuws voor dressuuramazone Joyce Lenaerts vandaag… vanmorgen werd het allereerste veulen van haar KWPN-hengst Iconic B (foto) geboren én Lichte Tour-merrie Authentic is drachtig gescand, ook van de verrichtingskampioen van vorig jaar.

‘Geweldig’, is Joyce enthousiast. ‘Het is zó’n gaaf beestje… vorig jaar kregen we Rutile (Ferro x Balzflug) niet drachtig en toen hebben we haar gekoppeld aan Iconic. Ook al was die nog niet goedgekeurd in het voorjaar. De combinatie past ook super; de merrie is wat beknopt en kortbenig, en ze mist halslengte. We zijn héél blij met dit merrietje, een vosje met kolletje.’ Het veulen heeft de naam Mamamia B gekregen.

Ook over de combinatie Authentic (Fürst Heinrich x Kennedy) is niet lang nagedacht. ‘Authentic is juist wel heel chique en bloederig; zij kan dat stoere van Iconic wel hebben. Ze heeft eerder een veulen van Jazz gekregen, en deze nu vijfjarige is een klein poppetje geworden. Met Iconic zou het met het formaat -hij is 1.75m- wel goed moeten zitten.’ Voordat het veulen zich aandient blijft Joyce de merrie gewoon uitbrengen.

Niniek

Op de Beukenvallei wordt dit jaar met spanning uitgekeken naar het veulen van Totilas uit Niniek STV keur sport(dr) pref prest, de moeder van Iconic B. Daarnaast is een merrie van De Niro drachtig van de AES-hengst Hero (Johnson x Ferro), die ook gereden wordt door Joyce. Bij een Stedinger x De Niro-merrie dartelt al een veulen van Franklin aan de voet.

‘Vier veulens dit jaar, dat zijn er wel eens meer geweest’, vertelt Joyce. ‘Als het goed gaat, worden er nu wat meer geïnsemineerd; de bedoeling is dat er in 2018 zeven merries bevallen.’

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties