Atterupgaards Orthilia weer in training

Atterupgaards Orthilia weer in training

0 326
Atterupgaards Orthilia, hier nog onder Fiona Bigwood

In mei dit jaar liep Atterupgaards Orthilia een blessure op. In de paddock verdraaide ze haar vetlok en dat zette haar de rest van het seizoen buiten spel. Agnete Kirk Thinggaard heeft de Gribaldi-dochter nu weer in training genomen.

Begin dit jaar nam de Deense amazone de Gribaldi-dochter over van Fiona Bigwood, die met haar deel uitmaakte van het Britse team dat zilver behaalde in Rio en het jaar daarvoor op het EK in Aken.

Geen Europees kampioenschap

De nieuwe combinatie Kirk Thinggaard-Orthilia debuteerde in april op internationaal niveau op het CDI Hagen, met een goede 72,160% in de Grand Prix. Doel van het duo was het EK in Gothenburg, maar die aspiraties vielen dus in het water. De amazone deed toch mee, maar dan met Jojo Az (v. Ginus), met wie ze teamzilver binnenhaalde.

Op Facebook schreef Kirk Thinggaard: ‘Ik zit weer in het zadel van Tilly, na vier maanden rust heeft ze er weer zin in en ik ben blij om met haar revalidatie te kunnen beginnen. Nu alleen nog maar een drafje, op de lange zijde. In de zomer 2018 zijn we weer terug!’

Facebook Kirk Thinggaard/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties