Arrestaties in zaak ontvreemde Vingino *Update*

Arrestaties in zaak ontvreemde Vingino *Update*

0 67

Vijftien mensen zijn gearresteerd op verdenking van poging tot diefstal van Vingino, het toppaard van Tommie Visser. De politie kreeg gisteravond rond 22:00 uur de melding dat er een paard gestolen was. “Er wordt nu onderzocht wat er exact gebeurd is”, zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. “Het paard is in goede gezondheid aangetroffen en staat op een niet nader te noemen locatie.” De politie zegt dat er vooralsnog niets is aangetroffen ‘dat duidt op een schietpartij’. “Ook zijn er geen gewonden gevallen.” Op het terrein is echter wel een busje aangetroffen met mogelijke kogelgaten in het raam.

Tommie maakte gisteravond laat op Facebook een melding dat het paard met geweld uit zijn stal zou zijn ontvreemd. Zijn vader en een stalmedewerker zouden hierbij gewond zijn geraakt. Volgens Visser zou mede-eigenaresse Margriet van Beelen verantwoordelijk zijn voor de actie. Volgens Van Beelen is er echter geen sprake van mishandeling van haar kant geweest. De vader van Visser zou juist op haar mensen hebben geschoten.

Hennepplantages

De politie laat vanochtend tegenover het Haarlems Dagblad weten dat er op het terrein waar Visser zijn paard had gestald ook hennepplantages zijn aangetroffen. Hoeveel planten werden aangetroffen wil de politie niet kwijt. De plantages zijn inmiddels ontmanteld.

Hoefslag/RTL 7

Reacties