Arlando vlak achter Glock’s Voice

Arlando vlak achter Glock’s Voice

0 74
Edward Gal
Edward Gal en Voice stellen kandidatuur voor Rio

In de CDI3* Grand Prix op het CHIO Rotterdam ging de winst vandaag naar Edward Gal met Glock’s Voice (v. De Niro). Het begin van de proef was prachtig en heel expressief. Er trad wat spanning op bij het halthouden en achterwaarts gaan. De eerste passage-piaffe was wat onregelmatig, maar dat verbeterde later. Mooie gezette pirouettes en de 12-jarige KWPN-hengst toont telkens een mooi silhouet: 75.78%.
Diederik van Silfhout was heel erg blij met zijn proef, waarin Arlando NOP (v. Paddox) zich met veel uitstraling liet zien, met name in de piaffes. De series en pirouettes gingen voortreffelijk: 74.30%, een nieuw GP-record voor de ruiter uit Lunteren met de 9-jarige KWPN-hengst.

Glock’s Flirt van Hans Peter Minderhoud toonde een hele mooie draftour, met een mooie gelijkmatige passage. De piaffe is wel een dingetje, de 13-jarige Florestan I-zoon zwalkt daarin van links naar rechts met z’n voorbenen, maar blijft wel in het ritme. Ook het galopwerk ging goed. Score voor Minderhoud: 72.22% en een derde plek. De Zweedse Jeanna Högberg reed een mooie proef met haar krachtige Darcia (v. Danone) met als resultaat 71.84%. Af en toe komt de merrie wat teveel op de hand en dan wordt ze te kort in de hals. Mooi beeld in de passage, maar de piaffes zijn nog wat voorwaarts. De stap is wat gespannen, wel correcte pirouettes.

Katja Gevers eindigde op een prima vijfde plek met de broer van Sisther de Jeu, Thriller, met 71,44%. De Gribaldi-zoon heeft een expressieve passage, maar het ritme in de piaffe is wat langzaam. Hele mooie series en eerste pirouette. Vlak achter haar is het Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet), die een prachtig drafgedeelte lieten zien. De overgangen in en uit de piaffe waren niet perfect, en in de eerste pirouette verloor Uzzo wat balans. Op de laatste middellijn liet de elegante bruine zien wat hij in huis heeft. 71,38%. Scores van de overige Nederlanders: Laurens van Lieren met Ulysses la Haya (v. Gribaldi): 68.48%, Marlies van Baalen met Miciano: 66,60%, Lynne Maas met de onervaren Zamora (v. Krack C): 66,50% en Kirsten Beckers met de KWPN-hengst Westpoint (v. Jazz): 64,48%.

Landenwedstrijd

Morgenavond vanaf 18.30 staat de CDI3* Grand Prix Special op het programma. ’s Morgens gaat de CDIO5* landenwedstrijd van start, met Hans-Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN om 8.48 uur, Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro NOP om 10.10 uur, Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP om 11.30 uur en Edward Gal met Glock’s Undercover NOP om 12.35 uur.

Uitslag CDI3* Rotterdam.

Horse2rider/Hoefslag

(Foto: Digishots)

Reacties