Apache steelt de show in hengstencompetitie dressuur

Apache steelt de show in hengstencompetitie dressuur

Apache (UB40 x Krack C) sloeg na de wedstrijden in Hengelo en Roosendaal vandaag ook zijn slag in de GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie van Zuidbroek (Groningen). Onder amazone Emmelie Scholtens won de zesjarige KWPN-hengst de gecombineerde klasse Z/ZZ-Zwaar en sloeg hij, dankzij ondermeer een 10 voor de draf en een 9,5 voor galop en functionaliteit, een krater met de concurrentie. Apache kwam in zijn ZZ-Zwaar proef uit op 90,5 punten, plek twee ging met 78,5 punten naar leeftijdsgenoot Amazing Star (v. Flemmingh) met Theo Hanzon. Hij kwam net als de nummer drie Armani (v. United) uit in de klasse Z.

Bij de vierjarigen won Presidents Jack Sparrow (Johnson x Wolkentanz II) eveneens zijn derde wedstrijd op rij. Het talent van Edward Gal, waarvan deze competie deel uitmaakt van zijn traject naar goedkeuring bij het KWPN, scoorde 86,5 punten. Een goede tweede in deze klasse L werd Chippendale (v. Lord Leatherdale) onder de Spaanse ruiter Severo Jurado Lopez (85 punten). Decor Cachet L (v. Jazz) legde met Mirelle van Kemenade-Witlox beslag op het witte lint.

De klasse M kende een nieuwe winnaar bij afwezigheid van I.P.S Bon Bravour, die zich op het concours geblesseerd had. De beste in de matig bezette rubriek voor vijfjarigen (drie deelnemers) was dit keer Briljant (Uphill x Darlington) met Diederik van Silfhout.

Reacties