AP McCoy op Barolo: ‘Alles wat je doet als jockey, mag niet...

AP McCoy op Barolo: ‘Alles wat je doet als jockey, mag niet op een dressuurpaard’

0 2301
Charlotte Dujardin met Barolo

Afgelopen zaterdag was het zover: kampioensjockey AP McCoy klom in het zadel van een Grand Prix-paard om de kneepjes van het dressuurvak te leren van Charlotte Dujardin. Op Barolo (Hann. v. Breitling W), met wie de amazone dit jaar het Brits kampioenschap won, liet hij vliegende wissels, piaffe, passage en pirouettes zien voor een volgepakte tribune op Cheltenham Racecourse.

‘Hartstikke moeilijk!’, aldus de 41-jarige ex-jockey. ‘Het is een compleet andere manier van rijden. Alles wat je als jockey doet, moet je dus niet doen op een dressuurpaard. Het was een geweldige ervaring en ik had geluk dat iemand als Charlotte me liet zien hoe het moet.’

De meest winnende dressuuramazone van de wereld was vol lof over haar pupil. ‘Twee dagen geleden kon hij nog niet eens normaal wegstappen. Maar vandaag deed hij het heel goed en we hadden een hoop lol’, vertelt Dujardin. Zij bereed de achttienjarige KWPN-ruin Pro Set (v. Jetset D) tijdens de demonstratie, het voormalige Grand Prix-paard van Carl Hester. Commentaar was er van Yogi Breisner, de eventing performance manager van het Britse team. ‘Ik denk dat AP nog nooit van zijn leven zo langzaam gegaloppeerd heeft’, grapte hij.

Foto’s van AP McCoy als dressuurruiter, samen met Charlotte Dujardin.

Horseandcountry.tv/Hoefslag

Foto: charlottedujardin.co.uk

 

 

Reacties