Antonio Laiz aan het werk bij Van Olst Horses

Antonio Laiz aan het werk bij Van Olst Horses

0 1378
Antonio Laiz Zandio met Eye Catcher in Aken
Antonio Laiz met Eye Catcher in Aken

Na een succesvolle periode bij Platinum Stable, gaat Antonio Laiz nu aan de slag bij Van Olst Horses.

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de Spaanse broers Miguel en Antonio Laiz hun intrek namen bij de welbekende Platinum Stable. De laatstgenoemde reed de dressuurpaarden, terwijl zijn jongere broer de springpaarden op zich nam.

Antonio Laiz met Platinum-hengsten

De 23-jarige is het afgelopen jaar succesvol geweest met de KWPN-hengst Eye Catcher. De combinatie scoorde constant boven de 70% in de Lichte Tour en wisten ze zelfs Spaans Kampioenen te worden. De Vivaldi-zoon werd rustig opgeleid voor de Grand Prix, waar hij veel aanleg voor tot lijkt te beschikken.

Ook met de goedgekeurde hengst Ferguson (v. Floriscount) was hij succesvol. Het duo begon in het ZZ-Zwaar maar maakte alsnel de overstap naar de Lichte Tour, waar ook naar mooie scores gereden werd.

Van Olst Horses

Eerder werd bekend gemaakt dat de gebroeders Laiz zich niet meer in Riel zouden vestigen, omdat ze voor zichzelf wilden beginnen. Wel bleven ze een aantal paarden van Platinum Stable rijden.

Via Instagram maakte Antonio Laiz bekend dat hij voortaan voor Van Olst Horses zal rijden. ‘Ik ben zo blij dat ik met iedereen kan delen dat ik sinds kort als ruiter deel uit maak van het Van Olst team. Ik wil graag Anne van Olst bedanken voor de kans om zulke toppaarden te rijden,’ schrijft de U25-ruiter.

Spaanse ruiters

Laiz is niet de eerste Spaanse ruiter die zijn intrek heeft genomen bij Van Olst. Een aantal jaren geleden begon daar ook de doorbraak van Severo Jurado Lopez. Die sinds toen heeft hij een ware opmars gemaakt in de internationale dressuursport. Hij is meerdere malen wereldkampioen geworden op het WK voor Jonge Dressuurpaarden en heeft ook deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties