Anneloes Zwaagstra: “Nanli verzint altijd van alles”

Anneloes Zwaagstra: “Nanli verzint altijd van alles”

Pas sinds eind januari heeft Anneloes Zwaagstra de zesjarige grote D-pony Nanli. De eerste wedstrijd reden ze voor de Corona-uitbraak en verliep succesvol. Nu kijken ze halsreikend uit naar een meetmoment en dus hun tweede optreden.

“Nanli heb ik via mijn instructrice Mieke Bekelaar en hij is best ondeugend, maar ook heel lief. In de les zijn we bezig om hem van achteren sterker te maken. En we zijn ook al bezig met de L-oefeningen zoals het wijken.”

Showen

“De eerste wedstrijd met Nanli ging heel goed. We startten B en hij deed erg zijn best en liep lekker. We hadden ook mooie punten van 201 en 203. Een super debuut dus! Nanli kan zichzelf heel goed showen. Dan zet hij zijn hals erop en loopt hij heel chique. Hij heeft best een gek karakter. hij verzint altijd van alles. Zo kan hij opeens weg rennen of bokken. Maar daar moet ik wel om lachen!”

Band

“Voor de afwisseling maken we ook wel eens lage sprongetjes of een buitenritje. Verder verzorg ik hem goed met lekkers, heerlijke poestbeurten en nu natuurlijk weidegang.  Naast Nanli rijd ik nog twee pony’s en het allerleukste vind ik dat je echt een band opbouwt. Ik probeer zo ver mogelijk te komen met de pony’s en daarna wil ik natuurlijk over nar de paarden. Ik zit in 2 HAVO en weet nog helemaal niet wat ik wil worden.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties