Internationaal seniorendebuut Anne Meulendijks in Le Mans

Internationaal seniorendebuut Anne Meulendijks in Le Mans

0 968
Anne Meulendijks - MDH Avanti

Anne Meulendijks maakt volgende week in de Franse stad Le Mans haar internationale debuut bij de senioren. Vorig jaar won de amazone met haar MDH Avanti N.O.P. alle drie de U25 rubrieken in Aken en sleepte ze zilver in de wacht op het EK in die categorie.

In 2014 maakte de amazone de stap van de Young Riders naar de U25 en eind vorig jaar startte ze voor het eerst in de ‘grotemensen Grand Prix’.  Met succes, want ze zette met haar expressieve United-zoon meteen ruim 71% neer.

N.O.P. status

Als klap op de vuurpijl kreeg MDH Avanti vorig jaar het achtervoegsel N.O.P.  en werd de amazone tijdens Jumping Amsterdam gekroond tot KNHS talent van het jaar 2017.

De komende tijd zal Anne Meulendijks zich internationaal in de picture moeten rijden bij de bondscoach om de ‘N.O.P.’-verwachtingen waar te maken. Die gaan namelijk uit dat een combinatie binnen afzienbare tijd Nederland zal vertegenwoordigen op een groot kampioenschap.

Record aantal landen

Omdat er begin van het jaar in Europa maar weinig internationale dressuurwedstrijden worden uitgeschreven, organiseert Le Mans van 15 t/m 18 februari voor het eerst een CDI in deze periode, naast de reguliere editie in oktober. Dat resulteert in een lange lijst deelnemers uit een record aantal landen, zoals Australië, Brazilië, Duitsland, Palestina en dus Nederland.

Deelnemerslijsten CDI Le Mans.

Koen Gomez/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties