Anne Meulendijks pakt de dubbel in Le Mans

Anne Meulendijks pakt de dubbel in Le Mans

0 412
Anne Meulendijks
Anne Meulendijks - MDH Avanti Nederlands Kampioenschap 2017 © DigiShots

Anne Meulendijks heeft haar internationale senioren Grand Prix-debuut in Le Mans gisteren nog wat extra glans gegeven door voor de dubbel te gaan. Nadat ze donderdag al de Grand Prix op haar naam schreef, ging ze er gisteren ook met de overwinning in de kür op muziek vandoor.

Meulendijks unaniem bovenaan

Met een score van 76.705% werden Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. door alle vijf de juryleden unaniem op de eerste plaats gezet. Het verschil met de nummer twee, de Brit Michael George Eilberg met zijn achttienjarige routinier Marakov, bedroeg ruim drie procent. Op plaats drie komen we weer een Nederlandse tegen. Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Double Dutch in de Grand Prix nog zesde, maar zette in de kür een score neer (72,745%) die haar naar het podium bracht.

Andere Nederlandse combinaties

Er verschenen in totaal vijf Nederlanders aan de start van de kür op muziek. Voor Tommie Visser en Variohippique’s Vingino was er een vijfde plaats met 71,065%, Janneke van Riet en Ziroco vinden we met 68,830% terug op de achtste plaats. Tosca Visser – Van der Meulen en Asther de Jeu behaalden met een score van 66,305% een twaalfde plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag

 

Reacties