Anna Merveldt is opnieuw “Irish Field Dressage Rider of the Year”

Anna Merveldt is opnieuw “Irish Field Dressage Rider of the Year”

0 12

Dressuuramazone Anna Merveldt heeft voor de achtste keer de titel “Irish Field Dressage Rider of the Year” in ontvangst mogen nemen. Nog nooit eerder kreeg een ruiter of amazone  de award zoveel keer uitgereikt.

De in Italië gesitueerde amazone werd afgelopen mei met Coryolano (Coriolan x Gajus) nog tweede tijdens de Grand Prix Special van de World Dressage Masters in München. Na deze prestatie kwalificeerde ze zich in juli 2011 voor de Grand Prix Kür in Aachen, Duitsland. Merveldt is hiermee de eerste Ierse amazone ooit die dit voor elkaar kreeg.

Op weg naar haar Olympische kwalificatie wist Anna afgelopen november tijdens de Grand Prix Kür in Wenen een percentage van 75.72% neer te zetten. Met deze score kwam ze in de Wereldranglijst terecht. Merveldt heeft als doen om individueel aan start te verschijnen tijdens de Olympische Spelen van deze zomer. In 1982 was ze eveneens van de partij met Rapallo en behaalde toen een elfde plaats.

Anna raakte afgelopen november gewond tijdens een auto-ongeluk. Ze liep hierbij een gebroken rib op en moest tijdelijk stoppen met rijden om een doorboorde long te voorkomen. De Ierse amazone is inmiddels volledig hersteld en zal deze maand weer terugkeren in de ring.

De titel Show Jumper of the Year ging naar Billy Twomey, die voor de tweede maal deze prijs in ontvangst mocht nemen.

Dressage-news/Hoefslag

Reacties