Anky: ‘Bon Bravour kán op tijd klaar zijn voor Rio’

Anky: ‘Bon Bravour kán op tijd klaar zijn voor Rio’

0 6206
Anky van Grunsen - Olympische Spelen

In het nieuwe Helden Magazine een groot interview met Anky van Grunsven. Ze deed liefst zeven maal mee aan de Spelen. De olympische oogst van Anky: drie keer goud, vijf maal zilver en een bronzen plak. Wat velen willen weten is: Is de 47-jarige Anky volgend jaar in Rio ook van de partij?

Anky: “Rio is geen doel voor me, het zit niet in mijn hoofd. Ik ben elke dag lekker aan het rijden en zie wel hoe het gaat lopen. Ik heb nu wel een heel leuk paard, Bon Bravour, maar ik denk niet dat ik ’m op tijd kan klaarstomen. Waarschijnlijk ga ik naar Rio om te coachen en wedstrijden te kijken. Toch ben ik een beetje voorzichtig geworden, want voor Londen riep ik ook dat ik niet mee ging doen. Op dit moment weet ik het echt niet en dan moet ik ook niet gaan roepen dat ik sowieso niet van de partij zal zijn.”

Spoedcursus voor Bon Bravour

Sjef: “Bon Bravour is nog jong, maar wat goed is, komt vaak snel. We proberen hem nu een spoedcursus te geven. Pas als we Bon Bravour de echt zware wedstrijden laten doen, kunnen we erachter komen of hij het kan redden. Nu is het daar nog te vroeg voor. Het is wel een heel mooi paard met een goede uitstraling, echt een eyecatcher. De komende drie à vier maanden zullen uitwijzen of Rio een reëel doel is.”

Anky: “De prijzen interesseren me niet. De Olympische Spelen blijven een geweldig evenement. Ik wil er daarom sowieso naartoe, met of zonder paard. Aan de andere kant weet ik van mezelf dat ik van uitdagingen houd. Ik heb ook bewust nooit afscheid genomen als topsporter. Het kan zomaar zijn dat ik het leuk vind om een keer een wedstrijd te rijden. We zullen in elk geval geen toppaard kopen om naar Rio te kunnen gaan. Dat hebben we voor Londen gedaan met een ander paard van ons, Upido, maar die is al lange tijd erg blessuregevoelig. Ik heb in elk geval geleerd dat ik geen dingen te hard moet roepen, want ik sta niet altijd voor mezelf in, haha.”

Samen trainen

Sjef: “Af en toe geef ik wat kleine aanwijzingen en soms kijkt Anky mijn kant op om te zien of ik aan het meekijken ben tijdens een oefening. Binnenkort komt er een moment dat een van ons tegen de ander zegt: het wordt weer tijd voor een lesje. Als we een paard hebben dat kan winnen, worden we vanzelf fanatiek. Dat zit er nu eenmaal in bij ons. Het is dus niet uitgesloten dat we in de toekomst weer grote wedstrijden samen gaan doen.”

Bron: Helden Online

Foto: Remco Veurink

Reacties