Anders op weg naar Wereldruiterspelen

Anders op weg naar Wereldruiterspelen

0 92

Cheré Burger en de Friese hengst Anders 451 Sport (Adel 357 Sport) hebben tijdens het CDI3* te Brno (Tsjechië) 65,2% behaald in de Grand Prix. Met deze score heeft Burger het eerste kwalificatiepunt voor de Wereldruiterspelen binnen. Cheré Burger komt uit Zuid-Afrika waar zij werkzaam is als amazone en manager op de Adelprag Friesian Stud. De eigenaar van deze stoeterij, Niekie Pienaar, heeft Anders aangekocht. Anders staat nog in Friesland gestald bij zijn vorige eigenaar, Peter Spahn, die de hengst tot Grand Prix niveau opleidde (zie foto). Cheré Burger reist regelmatig naar Nederland om, onder begeleiding van Spahn, met Anders te trainen.

Peter Spahn was als trainer aanwezig in Brno: ‘Cheré heeft goed doorgetraind en de puntjes op de i gezet. In de proef heeft ze geen grote fouten gemaakt, maar de kleine foutjes kosten ook punten. De score kan alleen maar hoger worden als deze combinatie meer ervaring opdoet en meer routine krijgt. Er werd goed gejureerd; de juryleden gaan het beeld van dit paard accepteren en ook waarderen. Ik ben blij dat hij een kans krijgt. Juryleden willen graag een expressief paard zien dat wel ontspannen is en vriendelijk wordt gereden. Dat kan Cheré heel goed.’

Kwalificatie voor Normandië

De Wereldruiterspelen worden volgend jaar gehouden in Normandië, Frankrijk. Kwalificatiepunten kunnen worden verkregen door 65% of hoger te scoren op driesterrenwedstrijden. Peter Spahn: ‘Voor ons was het niet het doel om in Brno die 65 procent te rijden, maar om ervaring op te doen. We zijn natuurlijk heel tevreden dat het is gelukt, dat geeft een goed gevoel. De hippische bond in Zuid-Afrika wijst dit jaar nog de combinaties aan die worden afgevaardigd naar de Wereldruiterspelen. Dit doen ze zo vroeg omdat de paarden die vanuit Zuid-Afrika naar Europa komen lang in quarantaine moeten staan. Cheré gaat nog naar een aantal wedstrijden, onder andere in Frankrijk en Engeland, om ook het benodigde tweede kwalificatiepunt te bemachtigen. Dat is zeker haalbaar, gezien de progressie die ze boekt.’ (Foto: Remco Veurink)

Hoefslag/KFPS, bericht Ageeth van der Lee

Vergelijkbare artikelen

Reacties