Amerikaans 5* jurylid Liselotte Fore met pensioen

Amerikaans 5* jurylid Liselotte Fore met pensioen

0 269
dressuur
foto: Shutterstock

Het Amerikaanse jurylid Liselotte ‘Lilo’ Fore, één van de vier Amerikaanse juryleden op het hoogste niveau, is op 71-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Op het CDI in Devon nam ze afgelopen weekend afscheid van de sport, nadat ze al twee verlengingen had gekregen na de verplichte pensioenleeftijd. De verwachting is dat er in januari 2017 een opvolger voor haar zal worden aangewezen, die naast de andere 5* juryleden Anne Gribbons, Gary Rockwell en Linda Zang Amerika zal vertegenwoordigen bij de FEI.

Fore was niet alleen jurylid, ze reed zelf ook wedstrijden en trainde zowel paarden als ruiters. In 1971 vertrok ze uit haar geboorteland Duitsland en vestigde ze zich in Amerika. Voor het luttele bedrag van 1 dollar kocht ze een driejarige volbloed genaamd Dionysus, waar ze mee aan de slag ging. De opleiding van het dier liep zo voorspoedig dat hij vervolgens op elk niveau ‘Horse of the Year’ werd.

Fore jureerde onder andere op de Olympische Spelen, wereldruiterspelen, wereldbekerwedstrijden en de Pan Am Games. In 2009 werd Fore 4* FEI-jurylid, waarna ze in 2013 promoveerde naar de hoogste klasse. Ze was bovendien 5* jurylid bij de kampioenschappen voor jonge paarden en 3* jurylid voor de para-dressuur. Fore stond bekend als een positieve jury die liever de goede onderdelen beloonde dan dat ze de fouten afstrafte.

Bron: Dressage News / Hoefslag

Foto: Shutterstock

Reacties