Almelo: Vruchtbaar weekeinde met 5 nieuwe A-kader combinaties

Almelo: Vruchtbaar weekeinde met 5 nieuwe A-kader combinaties

0 257
Anne Meulendijks met MDH Avanti

In Almelo zijn afgelopen weekend vijf dressuurcombinaties gepromoveerd naar het A-kader. Anne Meulendijks, lid van het Rabo Talententeam, maakt met MDH Avanti de overstap van het B naar het A-kader in de categorie U25. Zus Lotte Meulendijks promoveert met MDH Ohio bij de Young Riders van het B naar het A-kader. Marten Luiten en Movie Star komen in het hoogste kader bij de ponyruiters. Het A-kader van de junioren is twee combinaties rijker: Esmee Donkers met Chaina en Mercedes Verweij met Wiolita.

Zusjes Meulendijks

Anne Meulendijks reed MDH Avanti (v.United) eind februari naar de zilveren medaille op het KNHS Indoorkampioenschap U25. De laatste maanden voegde Rabo Talententeamlid Anne daar mooie percentages aan toe. Zo wonnen ze afgelopen weekend in Almelo de kadervormingswedstrijd met een percentage van 70,16 en waren ze ook de beste in de Rabo U25 rubriek tijdens Indoor Brabant. De vierde plaats in de U25 Grand Prix bij Outdoor Zeeland prijkt ook op hun palmares. Resultaten die zorgen voor promotie naar het A-kader.

Anne’s zus Lotte Meulendijks won in Almelo de KNHS MDH Kostendrukkerswedstrijd bij de Young Riders met haar routinier MDH Ohio (v.Indoctro. Het bijbehorende percentage van 70.13 levert de combinatie promotie op naar het A-kader. Eerder deze maand werden ze vierde bij Outdoor Zeeland. Met MDH Parole maakte Lotte deel uit van het B-kader.

A-kader Junioren

Chaina (v.Sir Donnerhall) is het tweede paard waarmee Esmee Donkers is opgenomen in het A-kader bij de junioren. Tijdens de internationale rubrieken van Outdoor Zeeland waardeerden de juryleden hun optredens drie keer boven de 70 procent. In de laatste twee wedstijden van de KNHS MDH Kostendrukkers Cup eindigden Esmee en Chaina op de tweede plaats. Beide keren met A-kaderscores. Zaffier is het andere paard van Esmee in het A-kader.
Mercedes Verwey  maakte al deel uit van het A-kader bij de junioren met Zarah (v.Oscar). De een jaar oudere Wiolita (v.San Remo) is de tweede troef van Mercedes in hoogste kader van bondscoach Tineke Bartels. Met Wiolita doet Mercedes het goed in de KNHS MDH Kostendrukkers Cup met tweede plaatsen en A-kaderscores in Vorden en Almelo. Internationaal kwamen ze tot goede prestaties in Lier, Drachten en Nieuw en Sint Joosland.

Pony’s

Marten Luiten is met zijn fraaie vos Movie Star (v.Hagelkruis Valentijn) de rising-star bij de ponyruiters. Vorig jaar september vierden ze hun Hippiade-titel in het Z1, nadat ze elk half jaar daarvoor een KNHS-titel wisten te winnen. Tijdens de Indoorkampioenschappen dit jaar was er zilver in de Z2-klasse. Hun internationale debuut in Zuidbroek wonnen ze, in Drachten waren ze tweede en bij Outdoor Zeeland reed Marten Movie Star naar de vierde en tweede derde plaatsen. In de Felix Juristen Cup werd in alle drie de wedstrijden boven de 70 procent gescoord. Overtuigende resultaten voor een plek in het A-kader.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

HS-leaderboard-MC-HScadeau

Reacties