Aken: Totilas niet in actie in de Kür

Aken: Totilas niet in actie in de Kür

Morgen gaat Totilas niet van start in de Kür, zo deelde de Duitse paardensportvereniging (FN) mee vlak voordat de startvolgorde bekend gemaakt werd vanmiddag. Kristina Sprehe met Desperados neemt zijn plaats in als derde Duitse combinatie (naast Helen Langehanenberg met Damon Hill en Isabell Werth met Bella Rose). Ruiter, eigenaren en trainer Sjef Janssen én het Duitse Olympiade Committee (DOKR) hebben dit besluit gezamenlijk genomen.

Klaus Roeser, de voorzitter van het FN-dressuurcomité, verklaart: ‘De prestaties van Matthias Rath en Totilas hebben zich van wedstrijd naar wedstrijd opvallend verbeterd, acht overwinningen in vier wedstrijden. Maar omdat het paard nog in een opbouwende fase is, is het wat het  dressuurcomité betreft niet vereist hier ook in de Kür te starten.”

Toernooidirecteur Frank Kemperman is not amused. Hij werd niet van tevoren op de hoogte gesteld van het afzeggen van Rath en Totilas. ‘Ik ben echt teleurgesteld. Ik heb er alle mogelijke moeite voor gedaan om een mooi deelnemersveld bij elkaar te krijgen en nu doet de winnaar van de Grand Prix en de Special, die bovendien publiekslieveling is, niet in de ring morgen. De toeschouwers zullen er ook niet echt blij mee zijn.’

De beste vijftien combinaties van de Special waren startgerechtigd voor de Kür. De Kür begint om 10.00 uur en is live te zien op clipmyhorse.de en op de WDR (11.00-13.00 uur). Voor Nederland verschijnen Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (om 10.25 uur) en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (11.25 uur) in de ring.

Startlijst Grand Prix Kür CHIO Aken.

St-Georg/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties