Aftrap selectiedagen Veulenveiling Borculo op 7 mei!

Aftrap selectiedagen Veulenveiling Borculo op 7 mei!

voeding veulen

De voorbereidingen voor de selectiedagen voor Veulenveiling Borculo zijn momenteel in volle gang. De eerste selectiedag voor veulens zal op zaterdagmiddag 7 mei bij Dressuurstal Seren in Vorden plaatsvinden. Op deze dag zal eigenaresse Fenneke Dikken tevens een rondleiding geven door haar fraaie bedrijf. Hierbij worden ook enkele ‘succespaarden’ getoond, die als veulen eveneens geveild worden tijdens ‘Borculo’ op 24 en 25 augustus.

Vanaf 15.00 uur kunnen de eerste veulens gepresenteerd worden aan de selectiecommissie, die voor de veiling op zoek is naar correcte, aansprekende veulens die elastisch bewegen en uit goede moederlijnen voortkomen. Dit jaar worden op de selectieplaatsen onder de inzenders (ook als uw veulen niet geselecteerd wordt) leuke prijzen verloot. Na afloop van het selecteren van de veulens, nodigen we u van harte uit om onder het genot van een hapje en een drankje met “echte kenners “op het gebied van de fokkerij, o.a. met hengstenhouders en KWPN-inspecteurs te brainstormen over de fokkerij. Ook bestaat de mogelijkheid om van deze kenners een fokadvies/hengstenkeuze voor uw merrie(s) te krijgen.

Heeft u (nog) geen veulens om aan onze selectiecommissie te presenteren dan bent u ook hartelijk welkom bij Dressuurstal Seren om de selectiecommissie te vragen of ze geïnteresseerd zijn in uw veulen(s). Wat hebben we nodig: het papier van de merrie en de naam van de vader van het te verwachten veulen. Bent u nog geen vriend van de veulenveiling, wordt dat dan snel. Als vriend heb je voordelen bij de opgave voor onze evenementen, krijg je een speciale behandeling tijdens de veiling in Borculo en dit jaar nodigen we twee ‘vrienden’ uit om een dag mee te gaan tijdens de selectieronde. Ben je een van de gelukkigen, dan heb je een gezellige leerzame dag over fokkerij en ervaar je hoe de selectiecommissie de veulens beoordeelt.

Geef je op via info@veulenveilingborculo.nl of kijk op www.veulenveilingborculo.nl

Foto: Remco Veurink

Reacties