Afscheid Mistral Hojris in Olympia

Afscheid Mistral Hojris in Olympia

0 37

Het paard van de Britse amazone Laura Tomlinson-Bechtolsheimer, Mistral Hojris, neemt in december afscheid van de sport. De afscheidsceremonie op de London International Horse Show in Olympia markeert het einde van een acht jaar durende zeer succesvolle samenwerking. Eerder was de amazone nog van plan de ruin zijn vaarwel te gunnen tijdens de Europese kampioenschappen dressuur in Herning, afgelopen zomer, maar Mistral Hojris liep een kleine peesblessure op en kon daarom niet aan de start komen. Inmiddels is het paard weer fit.

Medailles

Hun internationale succes van het duo begon in 2005 met een zilveren teammedaille en individueel brons op het EK voor Young Riders. Tomlinson en Mistral Hojris zijn sindsdien van grote waarde geweest voor de Britse dressuursport. In 2009 op het EK in Windsor behaalden ze wederom een individuele bronzen medaille en wonnen ze zilver met het team. Op de WEG in Kentucky in 2010 veroverden ze maar liefst drie zilveren medailles en op het EK in Rotterdam in 2011 nam de combinatie teamgoud en individueel brons mee naar huis. Hun meest recente grote succes was het winnen van de gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Londen in 2012. Het individueel brons was ook voor Tomlinson en ‘Alf’ zoals ze hem noemt.

Olympia

Over de achttienjarige DWB-ruin van Michellino zegt de amazone: ‘Hij heeft mij en mijn familie – ouders Wilfried en Ursula – zoveel plezier gegeven al die jaren dat hij hier staat! De vier keer dat we in Olympia meededen waren elke keer weer bijzonder. Vandaar dat we Alfie hier zijn afscheid gunnen. Hij heeft zijn pensioen nu meer dan verdiend.’

De combinatie Tomlinson/Mistral Hojris stal de harten van dressuurliefhebbers over de hele wereld, maar vooral die van de Britten. Hij bracht de dressuursport van Groot-Brittannië op een heel nieuw niveau.

Naast het afscheid van Mistral Hojris staat op dinsdag 17 december de Reem Acra FEI World Cup ™ Dressage op het programma.

Persbericht/Hoefslag

Reacties