Cornelissen won WB Lyon met blessure

Cornelissen won WB Lyon met blessure

0 95

Adelinde Cornelissen zegevierde gisteravond in de wereldbeker Kür van Lyon. Even leek het erop dat de amazone überhaupt niet aan start zou komen.

Adelinde vertelt op Facebook: ‘Afgelopen dinsdag vertrokken we richting Lyon. Het was nog onduidelijk of ik wel zou kunnen rijden, want afgelopen maandag ben ik van een jong paard gevallen en moest wegens knieproblemen naar het ziekenhuis. Daar constateerde de arts een kuitbot uit de kom en een kleine fractuur! Ik zou mimimaal vier tot zes weken rust moeten houden!
De volgende ochtend probeerde ik Zephyr thuis te rijden. Ik kon alleen maar zitten en daar hield het wel mee op! Ik was vastbesloten dat het beter zou gaan en had nog twee dagen tot de wedstrijd. Daarom zijn we toch richting Lyon gegaan.

‘Woensdag heeft mijn broer Ronald de vetcheck met Parzival gedaan, omdat mijn kreupele ik duidelijk niet door de vetcheck zou komen. Woensdagavond om 21:00 uur mochten we in de hoofdring trainen. Ik heb dankzij pijnstillers zowel Parzival als Zizitop (v. Scandic), die voor training mee was, gereden. Mijn knie voelde niet slecht aan. Donderdagochtend kwam ik met Parzival aan start in de Grand Prix. We wonnen, maar we hebben op safe gereden omdat Parzival wat kijkerig was in de ring. Op vrijdagochtend 06:30 uur heb ik hem opnieuw meegenomen naar de hoofdring en toen kreeg hij wat meer zelfvertrouwen. Gisteravond reden we dan de wereldbeker Kür en waren we beiden een stuk scherper, waardoor we hebben gewonnen. Omdat Parzival zo angstig raakt tijdens prijsuitreikingen heb ik daar Zizitop voor gebruikt. Het was voor hem de eerste keer in zo’n grote ring en zijn eerste prijsuitreiking ooit, dus daar heeft hij vast veel van opgestoken.’

Hoefslag/Facebook

Foto; Remco Veurink

Reacties