Adelinde opnieuw bovenaan

Adelinde opnieuw bovenaan

0 25

In de Longines Rankings van deze maand zijn bij het springen enige verschuivingen te bespeuren. Christian Ahlmann (Duitsland) staat nog steeds stevig bovenaan de lijst, gevolgd door Gerco Schröder als beste Nederlandse resultaat op de tweede plaats. Op de derde plaats vinden we Fransman Kevin Staut, die hiermee twee plaatsen omhoog stijgt en Steve Guerdat (Zwitserland) een plaatsje laat zakken. Op vijf staat Marcus Ehning (Duitsland), gevolgd door Elizabeth Madden (Amerika) op zes. De Australische Edwina Tops-Alecander zakt twee plaatsen naar nummer zeven, terwijl de Zweed  Rolf-Göran Bengtsson, die afgelopen week nog afscheid nam van zijn toppaard Ninja la Silla, van dertien naar acht stijgt. Nick Skelton (Engeland) staat op negen en tenslotte vinden we Pius Schwizer (Zwitserland) als hekkensluiter in de top tien. Marc Houtzager, onlangs nog prima gepresteerd in de wereldbekerfinale, zakt twee plaatsjes en staat nu op elf. Harrie Smolders maakt een stijging naar 25 en Maikel van der Vleuten vinden we terug op 31.

Bij de dressuur is Adelinde Cornelissen weer terug op de eerste plaats. De amazone moest afgelopen maand haar topplaats nog afgeven aan Charlotte Dujardin (Engeland), maar deze zakt naar de derde plaats. Helen Langehanenberg (Duitsland), winnares van de wereldbekerfinale, stijgt een plaats en staat nu op twee. Kristina Sprehe kwam weliswaar door een geblesseerde Desperados niet aan start in Gothenburg, maar blijft toch op de vierde plaats staan, voor Edward Gal, die we terug vinden op vijf. Tinne Vilhelmson-Silfven (Zweden) staat op zes, gevolgd door de Italiaanse Valentina Truppa op zeven. Patrik Kittel (Zweden) blijft op acht en Isabell Werth (Duitsland) wisselt stuivertje met de Oostenrijkse Victoria Max-Theurer, die van negen naar tien zakt.
Patrick van der Meer stijgt een plek en staat nu op de twintigste plaats, terwijl Imke Schellekens-Bartels drie plaatsen omlaag zakt naar 23. Hans Peter Minderhoud zakt eveneens naar de 41ste plaats.
Snelste stijger is Heather Blitz (Amerika), die de afgelopen tijd goed presteerde in eigen land en van 244 naar 33 springt.

Klik hier voor de actuele lijsten.

Foto: Remco Veurink

Reacties