Adelinde en Parzival zegevieren in de kür

Adelinde en Parzival zegevieren in de kür

0 55

De kür op muziek op het CDI3* op Outdoor Gelderland werd op naam geschreven door niemand minder dan Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP. Net als zaterdag liet zij de concurrentie achter zich, hoewel ze met de Jazz-ruin in een opbouwefase verkeert. Dat uitte zich vooral in de piaffes, die Parzival voor een tien kan. Die waren nog wat terughoudend en niet helemaal op de plek en leverden nu 7,5-en en 8-en op. In de linker pirouette kwam Parzival even op twee benen. De 17-jarige Parzival heeft echter aan uitstraling niets ingeboet; vooral de passage is sterk en krachtig en de galopwissels ruim en kaarsrecht. De afstemming is er nog niet helemaal, maar dat kan ook haast niet verwacht worden na een wedstrijdonderbreking van negen maanden. De proef oogde wat rommelig. Adelinde had duidelijk nog geen topscore voor ogen en dan is een percentage van precies 81 toch absoluut niet slecht. De prijsuitreiking wilde ze haar topper nog niet aandoen; daarvoor had ze haar andere Jazz-ruin, Zephyr, meegenomen.

Veel potentie Glock’s Flirt

Een fantastische tweede plek was er voor Hans Peter Minderhoud met zijn nieuwe troef Glock’s Flirt (v. Florestan I). Het was pas de tweede wedstrijd voor het duo, dat pas een half jaar bij elkaar is sinds stalruiter van Glock, Marcel Schoenmaker, de teugels uit handen gaf. Flirt is ontzettend atletisch en kan alles voor een acht, alleen de piaffe is nog niet in balans; daarin zwalkt hij teveel heen en weer. HP zit goed in zijn toppaarden. Naast deze Flirt heeft hij natuurlijk nog de hengsten Glock’s Johnson en Glock’s Romanov onder het zadel.

Wedstrijdritme nekt Glock’s Voice

Met Glock’s Voice reed Edward Gal naar de derde plek met een aansprekende score van 76,575%. De zwarte beauty is ook een tijdje niet in de ring geweest, vanwege een kleine blessure, en het gebrek aan wedstrijdritme speelt ook hem nog wat parten. De KWPN-hengst van De Niro sloeg weer een keer naar het been van zijn ruiter en de wissels om de twee waren niet foutloos. Daar staan hele uitdrukkingsvolle appuyementen en mooie pirouettes tegenover. Ook de wissels om de pas zijn zeer correct.

75,925% bedroeg de score voor Diederik van Silfhout met Arlando (v. Paddox). De negenjarige hengst laat een heel relaxt beeld zien, zonder spanning. In de rechterpirouette was Arlando niet helemaal in balans en de stap is niet het sterkste onderdeel. Maar de prachtige ijverige passage, de overgangen en harmonie tussen paarden en ruiter bracht achten op het scorebord. Een mooie proef zonder fouten was er voor Marlies van Baalen met Miciano (v. Medici). De vosruin wordt af en toe nog wat hectisch, maar vormt een zeer sympathieke combinatie met zijn amazone: 75,450%. De zesde plek was ook voor Nederland: Margo Timmermans met de ijverige Utah, die 71,775% scoorde. Yessin Rahmouni reed Florestan I-zoon Floresco naar de zevende plek met 70,825%.

Uitslag Kür op muziek CDI3* Outdoor Gelderland.

Reacties