Adelinde Cornelissen: “Ze hebben twee dagen heel goed gelopen”

Adelinde Cornelissen: “Ze hebben twee dagen heel goed gelopen”

Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian CDI Exloo 2021 © DigiShots

Adelinde Cornelissen wist met haar hengsten Fleau de Baian (v.Jazz) en Governor (v.Totilas) goede resultaten te behalen in de Grand Prix tijdens CDI Exloo. Gisteren werd Governor vijfde met 74,652% en Fleau de Baian negende met 72%. Vandaag werd Fleau de Baian tweede in de kür op muziek met 79,325% en Governor derde in de Special met 74,106%.

Muziek van Parzival

“Ik was heel erg blij met Fleau, hij heeft twee dagen hartstikke goed gelopen. Hij liep vandaag zijn allereerste kür op de muziek van Parzival, zijn grote broer. Het paste heel mooi en bij vlagen had ik het idee dat ik op Parzival zat. We hebben de lijnen thuis maar één keer doorgereden. We hadden één foutje in de eners, normaal gesproken zijn de series super goed. Fleau doet altijd zo zijn best, het is een heel fijn paard om mee te werken,” vertelt Cornelissen.

Special

De amazone reed vandaag voor de tweede keer de Special met Governor. “Twee weken geleden in Obglabbeek reden we voor het eerst de Special, die ik nog nooit eerder met hem geoefend had. De focus lag op de Grand Prix en in de Special raakte hij in de war. Vandaag was het doel dan ook het vertrouwen krijgen in de lijntjes en dat was goed gelukt. We hadden maar een kleine week om hem te oefenen, maar ik heb een paar keer de lijnen doorgenomen en toen wist hij het. De pirouettes loopt hij altijd super door en daar kregen we nu negens voor. Hij heeft geen minpunten maar de piaffe en passage is soms een beetje wisselend. Hij heeft ongelofelijk veel techniek en talent maar het moet nog wat meer steady worden,” vertelt ze.

NK Dressuur

“Het NK Dressuur in juni is het volgende doel. We nemen nu even gas terug en gaan daarna rustig optrainen naar het NK toe. We hebben de afgelopen twee weken weer genoeg informatie opgedaan om mee aan de slag te kunnen,” aldus Cornelissen.

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties