Lier: Aqiedo naar recordscore en winst

Lier: Aqiedo naar recordscore en winst

0 266
Adelinde Cornelissen - Aqiedo KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

In de Grand Prix op het CDI3* in Lier moest thuisrijder Jorinde Verwimp het nipt afleggen tegen Adelinde Cornelissen. Een derde plek was er wederom voor Nederland: Marieke van der Putten in een van haar laatste ritten met Ambria.

Hoewel de nummer twee van het afgelopen NK maar bij één jury bovenaan stond en Verwimp bij vier, was het verschil bij dat betreffende Franse jurylid Rafael Saleh zo groot (bijna 5,5%) dat de uiteindelijke voorsprong van Cornelissen met de KWPN-hengst Aqiedo slechts 0,40% bedroeg. Voor de winnares bedroeg de score uiteindelijk 73,060%, een persoonlijk record. De passage-piaffe tour was goed voor 7-ens en 8-en; en de combinatie maakte geen fouten.

Jorinde Verwimp reed een proef die goed was voor 73,020% met haar Olympische paard Tiamo (v. Lester). De nummer drie, de kersverse Nederlands kampioene indoor Marieke van der Putten werd op enige achterstand gezet. Ze stuurde de grootramige OO Seven-dochter Ambria naar 70,960%.

Twee nummers vier

Op vier een ex aequo klassering, met eveneens scores van boven de 70%: de proeven van Seth Boschman met Bono (v. OO Seven, een volle broer van de KWPN Grand Prix-hengst Zuidenwind en Lichte Tour-paard Wish van Kirsta Kolijn) en de Duitse amazone Andrea Timpe met Don Darwin (v. Don Schufro) waren beide goed voor 70,400%.

Opvallend is het aantal combinaties dat niet tot een voldoende resultaat kwam in deze grote rubriek. Van de 32 deelnemers kwamen 5 combinaties niet aan de 60%.

Uitslag Grand Prix CDI3* Lier.

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties