Eerste veulens van Indian Rock geboren: ‘Hij maakt ze bloedjemooi’

Eerste veulens van Indian Rock geboren: ‘Hij maakt ze bloedjemooi’

0 5149

De foto van een mooi zwart merrieveulen, een nakomeling van Indian Rock uit een Gribaldi-moeder, doet vele harten sneller kloppen. Ad Valk plaatste een foto van het veulen en kon in korte tijd rekenen op een hele hoop likes.

Ad Valk zelf is ook bijzonder ingenomen met de kwaliteit van de veulens die hij tot nu toe aanschouwde. ‘Ik heb er nu drie gezien en de een is nog mooier dan de ander. Indian Rock had zelf ook een mooie moeder hè, dus dan kan het haast niet anders dan dat hij die lijn voortzet.’ Moeder Crisjena werd als driejarige kampioen van Nederland en behaalde in de IBOP een score van 84,5 punt.

Bloedjemooi

‘Bij onszelf zijn er twee geboren, één uit een Wynton-merrie uit de stam van Parzival, en één uit een Montecristo-merrie. Dat was een bloedjemooi zwartje, terwijl de moeder en grootmoeder vos zijn. Helaas heeft dat beestje een klap gekregen en is overleden. Eeuwig zonde. Maar ja, zo kan het gaan. In Duitsland heb ik er eentje zien lopen bij een Trento B-merrie, en eentje bij een niet al te knappe merrie, en ook dat is een rassig ding.’

Het lijkt er dus op dat Indian Rock (Apache x Vivaldi) de hooggespannen verwachtingen waarmaakt. ‘De veulens zijn bergop gebouwd en hebben een mooie, lang doorlopende schoft. Opvallende veulens, ik kan niet anders zeggen. Het is geen wet van meden en perzen dat een mooie hengst voor dito nakomelingen zorgt, maar het lijkt erop dat dat bij Indian Rock wel het geval is.’

De donkerbruine hengst, kampioen op de hengstenkeuring in 2016, is goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en het KWPN. Hij dekte tot nu toe 140 merries, waarvan het merendeel in Duitsland staat.

Christine Dijk en Mayra Versloot voor Hoefslag. Overname zonder toestemming en bronvermelding niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties