Academy Bartels gaat met subsidie fors uitbreiden *VIDEO*

Academy Bartels gaat met subsidie fors uitbreiden *VIDEO*

0 120

Academy Bartels gaat met de miljoen euro subsidie van de provincie flink uitbreiden.

Het paardensportcentrum in Hooge Mierde bouwt een tweede trainingshal, een ruimte waar cursisten kunnen verblijven en een stapmolen.

De familie Bartels investeert zelf ruim 1 miljoen euro, de provincie verdubbelt dat bedrag. “Het geld gaat nu een keer niet naar noodlijdende voetbalbedrijven, maar er is gekeken naar tonaangevende verenigingen en bedrijven die een stimulerende rol spelen in de sport. Bij de medailles op de Olympische Spelen draait de paardensport altijd bovenin, evenals hockey en zwemmen. Misschien is het een voorloper van een kentering in het subsidiebeleid”, vertelt grondlegger Joep Bartels.

De provincie Noord-Brabant is lovend over de nationale en internationale promotie van het paardensportcentrum in Hooge Mierde. Onder meer door de vele evenementen en congressen die er worden gehouden. Op zeven criteria kreeg Academy Bartels de hoogste waardering van de onafhankelijke experts, blijkt uit het juryrapport.

Het bedrijf in Hooge Mierde wil uitgroeien tot een volwaardige topsportaccommodatie, met naast topsporters ook ruimte voor recreatieve ruiters en mindervaliden. Mochten er geen bezwaren worden ingediend, dan kan de nieuwe hal er over een jaar staan. Het werk moet eind 2016 afgerond zijn.

De paardensport wordt bij Academy Bartels wetenschappelijk benaderd. De cursisten krijgen bijvoorbeeld theorieles in proefgericht rijden. Er is een fysiotherapeut, een sportpsycholoog en een koudwaterbad waar paarden in het water op een lopende band kunnen trainen. Academy Bartels zet stevig in op dit soort innovatieve ideeĆ«n. “De kwaliteit is van wereldniveau. Zelfs Chinese trainers kennen de Academy”, legt Joep Bartels uit. Vanuit alle windrichtingen, zoals AustraliĆ«, Amerika en Costa Rica, komen trainers zich scholen in Hooge Mierde.

>> Bekijk hier de video

Hoefslag/ED

Reacties