Nafok Apache klasse apart

Nafok Apache klasse apart

0 190

Op 11 juni vond bij PSV Beyaert in Alblasserdam de tweede en laatste stamboekkeuring voor de regio Zuid-Holland plaats. Het juryteam bestond deze keer uit Coen van Zanten en regio-inspecteur Dirk Reijne. De laatste toonde zich na afloop een tevreden man. ‘Vandaag hebben we opnieuw een aantal fijne dressuurpaarden kunnen keuren. Ik was dik tevreden over de aanwezige kwaliteit. Van de 35 aangeboden paarden vonden we er maar liefst 19 sterwaardig. Ik kijk dan ook met het volste vertrouwen uit naar het CK in Strijen.’

Rassig en royaal gebouwd

Apache deed hele goede zaken vandaag. Zijn dochter Golda Z.B. bleek een echte eyecatcher. Een goed ontwikkelde, zeer rassige en charmante vos, met een mooi hoofd en een sprekend oog. Een paard ook met een heel best fundament, dat wel een fractie teer was. Voor exterieur scoorde deze merrie 90 punten en voor beweging 85. Ze liet ondermeer een hele sterke draf zien, met een expressief gebruik van het voorbeen en een achterbeen dat steeds goed ondertrad. Golda Z.B. is van f/e H.J. Vervloed uit Nieuw-Vennep en A. Valk uit Gorinchem. Ze komt uit de preferente elitemerrie Mola (v. Houston). Uit deze laatste komt ook de aangewezen hengst Benz (v.UB40).
Voor de op de keuring voorgestelde Goldfever tekende Apache eveneens voor het vaderschap. De 1.74 metende bruine heeft Aischa U (v.Trento B) als moeder. Ze is gefokt bij C.J. Uittenbogert in Benschop en staat geregistreerd bij G.A. Roza in Vuren. Een rassige merrie met een fraaie schoft/schouderpartij, een opvallend goede bovenbouw en een sterke lendenpartij. In de stap was ze wat gespannen, maar ze draafde met veel buiging in de gewrichten en een sterk gebruik van het achterbeen. Daarnaast had ze een geweldige galop, opwaarts gesprongen en met veel souplesse. Hiervoor kreeg ze van ons 90 punten. Haar totaalscore kwam op 80 punten voor haar exterieur en 85 voor beweging. Nog zo’n goede Apache-nakomeling was Gapache, een driejarige, royaal ontwikkelde hengst met een hele mooie halsvorm en ruim voldoende lengte in zijn lijf. Een imponerend paard dat voor de onderdelen draf, galop en houding drie keer 95 punten kreeg. Zijn exterieur werd beloond met 85 punten. Gapache van f/g J. de Bruijn uit Schelluinen en A. Valk uit Gorinchem komt uit Zarlien (v. Krack C). In de moederlijn komen zowel een Grand Prix-dressuurpaard voor als een 1.35 m-springpaard.

Met 80 punten voor zowel exterieur als beweging viel ook Garushi van f/g C. de Kreij uit Giessenburg positief op. Een goed ontwikkelde en langgelijnde dochter van Vivaldi, die veel ras en jeugd uitstraalde. Daarbij beschikte ze over een zeer goed fundament. Ze bewoog in alle drie de basisgangen op een fijne manier en met heel veel balans. Moeder, stermerrie Ushi (v. Sandro Hit) is tevens de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst, Andretti. De beste vierjarige was vandaag in Alblasserdam, Famora B, een dochter van Wynton uit keurmerrie Bamora B (v.Sandreo). Haar optreden resulteerde in 80 punten voor zowel exterieur als beweging. Uit de moederlijn stammen meerdere goede sportpaarden en goedgekeurde KWPN-hengsten, waaronder Jeudi, Feelgood en El Capone. Een rastypische en correcte bruine, die veel ras uitstraalde en die op de goede manier draafde met veel techniek in de benen en in de goede houding. Famora B is gefokt door F.J.M. Berkers uit Heukelom en staat nu geregistreerd bij S. Mets in Zoetermeer.

KWPN/Hoefslag

Reacties