Toptrio trainers bepaalt wie er naar WK jonge dressuurpaarden gaan

Toptrio trainers bepaalt wie er naar WK jonge dressuurpaarden gaan

0 439
Lynne Maas
Lynne Maas met haar merrie Electra 2017

De KNHS heeft in overleg met het KWPN het selectietraject voor deelname aan het WK voor jonge dressuurpaarden gewijzigd. In plaats van een selectie via competitiewedstrijden vindt de selectie in 2018 plaats aan de hand van observatie/trainingen.

Belangrijkste reden hiervoor is dat paard en ruiter gedurende het selectietraject niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid en getraind worden richting deelname aan het WK.aarden kunnen zich in 2018 selecteren via de PAVO-cup 2017 van het KWPN en via de Sportsfit WK-selectie van de KNHS.

Vanuit de PAVO-cup gaan 15 paarden per jaargang door naar de Sportsfit WK-selectie van de KNHS. Daarnaast kunnen paarden die niet geselecteerd zijn via de PAVO-cup zich via twee observatiemomenten selecteren voor de KNHS-Sportsfit WK-selectie (per jaargang 15 paarden).

Bert Rutten, Rien van der Schaft en Monique Peutz

De Sportsfit WK-selectie bestaat uit vier observatietrainingen die plaatsvinden in de maanden april, mei, en juni onder leiding van een commissie, bestaande uit Bert Rutten, Rien van der Schaft en Monique Peutz.

Na iedere training valt er een aantal paarden af. Na de vierde en laatste observatietraining wordt door de commissie de afvaardiging naar het WK jonge dressuurpaarden bekend gemaakt.

Kijk voor alle voorwaarden en trainingsdagen op KNHS.nl.

WK Jonge Dressuurpaarden
Het WK jonge dressuurpaarden vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus in Ermelo. Het is de derde achtereenvolgende keer dat ‘Ermelo’ het WK organiseert.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties