Four Legends KS debuteert veelbelovend met nieuwe amazone

Four Legends KS debuteert veelbelovend met nieuwe amazone

0 6386

Four Legends scoorde vandaag 77% in het ZZ-licht en werd daarmee eerste tijdens de selectiewedstrijd in Werkendam. Hij liep niet, zoals verwacht, onder het zadel van Stephanie Kooijman (foto), maar met een nieuwe amazone, Rozemarijn van Schaik.

Super prestatie Stephanie Kooijman

Trainster Judy van Arbouw van Winter Horses, waar Four Legends gestald staat, meldt dat ze trots is op de KWPN-hengst en zijn amazone. ‘De vragen die vandaag veel gesteld zijn aan mij over Four Legends, wil ik bij deze beantwoorden. Ja, Stephanie Kooijman heeft tot nu toe alleen maar super gepresteerd met Four Legends en aan alle verwachtingen voldaan met dit paard. Ons doel afgelopen zomer was het WK en daardoor heeft dit paard in een sneltreinvaart onder Stephanie het ZZ-Licht doorlopen en één keer ZZ-Zwaar – met hoge scores – gestart.’ Op het WK had hij een Lichte Tour-proef moeten laten zien.

‘Het WK kwam te vroeg’

Het WK kwam echter te vroeg voor de zevenjarige zoon van Wynton. ‘Omwille van het welzijn van Four Legends hebben we hem teruggetrokken. Een passend niveau voor hem op dit moment is ZZ-licht.’ En dus werd gezocht naar een geschikte amazone.

Juiste keus gemaakt

‘Roos van Schaik is verbonden aan Winterhorses; een logisch gevolg is dat zij hem uitbrengt op een niveau dat passend is voor de hengst én de amazone’, aldus Van Arbouw. ‘En laat het hiervandaan maar groeien… 77% is in elk geval een score om heel trots op te zijn. Voor mij een teken de juiste keus te hebben gemaakt. Niet hoger starten dan je paard aankan en de rest komt vanzelf.’

ZZ-Zwaar met bijna 70%

Met Stephanie Kooijman – die eind vorig jaar de teugels van Four Legends overnam van Philip van Ommen (foto boven maakt deel uit van de eerste beelden van de combinatie) – won de black beauty in het seizoen 2016/2017 de Isah hengstencompetitie klasse Z en kwam hij uit tot en met het ZZ-Zwaar, met een score van bijna 70% in Maren-Kessel in maart dit jaar.

Facebook Judy van Arbouw/Hoefslag

Foto: Focussed (archief)

Reacties