Ceylan Avinal en Zygrande nog steeds spoorloos *update*

Ceylan Avinal en Zygrande nog steeds spoorloos *update*

0 7116
Ceylan Avinal
Ceylan Avinal en Zygrande le Coupied, hier op Indoor Brabant 2016 Foto: DigiShots

Vorige week besliste het Hof in Den Bosch dat Ceylan Avinal dan toch de verblijfplaats van het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied moest prijsgeven. Dat heeft de amazone niet gedaan.

Jarenlange procedurestrijd

De procedurele strijd tussen de Nederlands-Turkse dressuuramazone Ceylan Avinal en Theo Verboort duurt al een aantal jaar. Volgens de amazone had zij het paard cadeau gekregen van Verboort, de ex-partner van haar moeder. Volgens Verboort was het paard nog steeds zijn eigendom: hij stelde dat Avinal het paard, dat ze intussen tot de Grand Prix heeft opgeleid, aan hem moest teruggeven.

Begin 2015 liet Verboort beslag leggen op de ruin en in september 2016 bepaalde de rechtbank van Breda dat Avinal Zygrande, op last van een dwangsom van maximaal 250.000 euro, aan Verboort moest teruggeven. Dat heeft Avinal echter nooit gedaan en zowel paard als amazone lijken sinds de uitspraak van de aardbol verdwenen.

Beslissing Gerechtshof niet ingewilligd

Op 24 oktober besliste het Gerechtshof dat Avinal drie dagen de tijd had om Verboort op de hoogte te brengen van de verblijfplaats van Zygrande. Ze moest hem ook het paspoort van het paard overhandigen en hem informeren over de gezondheidstoestand van het dier. Avinal mocht Zygrande ook niet verplaatsen zonder de toestemming van Verboort. Het Gerechtshof besliste ook dat Avinal in gijzeling mocht genomen worden als ze zich niet aan de voorwaarden hield.

De drie dagen die Avinal van het Gerechtshof kreeg, zijn intussen overschreden en de amazone heeft de beslissingen van het Gerechtshof niet ingewilligd. Er is nog steeds geen spoor van haar en Zygrande.

Maaike Weda, de advocate van Ceylan Avinal, zegt dat in het arrest staat dat het paard bij Avinal moet blijven, zolang het hoger beroep speelt. Verder wil ze niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Bron: Persbericht Eijer Jansen De Bluts Advocaten/ Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties