Dablino FRH krijgt de tijd

Dablino FRH krijgt de tijd

0 346

Het is stil rond kaderamazone Anabel Balkenhol. Haar Grand Prix-paarden Heuberger heeft de afgelopen twee maanden gedekt; Dablino deed het eveneens rustig aan vanwege een licht blessure.

Dekdienst doet Heuberger goed

‘Heuberger was tijdens zijn werkzaamheden als dekhengst nogal opgewonden en druk, maar de laatste tijd is hij heel goed te gebruiken. Ik denk dat het dekken – twee keer in de week – hem goed heeft gedaan.

De tienjarige zoon van Imperio, die op stal ‘Mr. Berger’ genoemd wordt, kwam in augustus in Münster voor het laatst aan de start. In november zal Balkenhol hem rijden in Oldenburg, gevolgd door de wereldbeker wedstrijden in Stuttgart en waarschijnlijk Genève.

Geen haast met Dablino

En hoe zit het dan met haar Olympiadepaard Dablino FRH? Hij is nu zeventien en toonde zich het afgelopen seizoen super fit en fris. Op het CHIO Rotterdam was hij echter niet in goeden doen en raakte hij geblesseerd. ‘Voor mij was het meteen duidelijk dat hij tijd nodig heeft om te herstellen. Hij zal zelf aangeven wanneer hij er weer klaar voor is. Hij is weer in training, maar dit jaar zal ik hem naar het zich laat aanzien niet meer uitbrengen.’

Toekomstpaarden

De vrolijke vos van De Niro staat geenszins op het tweede plan, maar het is fijn dat Heuberger TSF de kar kan trekken. Daarnaast heeft Balkenhol wat toekomsttalenten die eraan zitten te komen. Zoals Chrystal Friendship, aka Fritz. ‘Hij laat al een zeer acceptabele piaffe en passage zien en mooie eners. ‘Ik mik met hem op de Louisdor-prijs volgend jaar.

En dan is er Davina, wiens werk Anabel Balkenhol nu weer heeft overgenomen. Verder zijn er de jongere paarden High Five (v. Hohenstein). Hij wordt volgend jaar zeven. Vorig jaar kreeg de amazone bovendien de beschikking over Feuerspiel, een tienjarige gekeurde hengst. De amazone verwacht ook veel van een zelfgefokte zevenjarige Herzensdieb-dochter, die eerst twee veulens van Rubin Royal bracht.

Bron: Dressursport-Deutschland

Foto: DigiShots

Reacties