Schorsing voor heetgebakerde ‘bronzen’ Italiaan

Schorsing voor heetgebakerde ‘bronzen’ Italiaan

0 3511

Roberto Brenna, die vorige maand brons won met de Oldenburger merrie Dorina  op het nationaal kampioenschap Dressuur in Italië, is voor een maand geschorst. Dat bepaalde het Sporttribunaal van de Italiaanse hippische bond (FISE).

De groundjury op het Italiaans Kampioenschap in Montefalco had een officiële klacht ingediend wegens Breanna’s onsportieve gedrag. Hij kwam niet op tijd opdagen om zijn medaille in ontvangst te nemen. De ceremonie was eerder die dag een uur naar voren geschoven en dat was blijkbaar niet bij alle ruiters – in elk geval niet bij Brenna – doorgekomen.

Te laat voor huldiging

Brenna moest naar het podium hollen nadat hij via de speaker opgeroepen was. De ruiter was zo boos dat hij niet op de hoogte was (gesteld) van het gewijzigde tijdschema, dat hij schreeuwde dat hij zijn medaille niet meer hoefde, zijn helm op de grond smeet en de jury, de FISE en de organisatie uitschold. Daarop diende groundjury Petaccia een rapport in.

Rechter Luca Brancato van het FISE Sporttribunaal sprak zijn oordeel op 6 oktober uit en gaf Brenna een schorsing van een maand. De ruiter had officieel een excuusbrief ingediend voor het proces.

Lees het officiële rapport.

Bron: Eurodressage

Vergelijkbare artikelen

Reacties