Caroline Roffman aangeklaagd vanwege fraude bij paardenhandel

Caroline Roffman aangeklaagd vanwege fraude bij paardenhandel

0 1920
Caroline Roffman - Sagacious HF World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

De Amerikaanse amazone en handelaar in dressuurpaarden Caroline Roffman, die wij onder andere kennen vanwege haar Grand Prix-prestaties met Sagacious HF, is aangeklaagd vanwege vermeende fraude. Roffman vertelde eigenaresse Alice Tarjan dat haar paard Fabrege MF (v. Fidertanz) was verkocht voor 300.000 dollar, terwijl het dier in werkelijkheid 900.000 dollar opleverde.

Schadevergoeding

De fraude is maar één van de aanklachten die de rechtbank in Palm Beach behandelt. Verder is de 29-jarige Roffman ook aangekaagd vanwege contractbreuk, onrechtmatig verrijking en schending van de handelswet. Tarjan eist 500.000 dollar schadevergoeding.

Afgesproken bedrag

Fabrege MF was zes jaar toen ze verkocht werd in 2015. Eerder had Roffman naar tevredenheid haar paarden Somer Hit en Fairytale verhandeld en dus gaf Tarjan haar opdracht om ook een koper te zoeken voor Fabrege MF, voor een bedrag tussen de 250.000 en 400.000 dollar, afhankelijk van hoe het paard zou presteren op dat moment. Er werd een commissie van 10% afgesproken.

Belgische koper

In november werd Tarjan op de hoogte gesteld van het feit dat Peter Eeckman Horses (België) het paard had gekocht voor drie ton. Tarjan liet de rechtbank weten dat ze de verkoopprijs destijds in twijfel trok, omdat zij achtte dat haar paard op dat moment zo’n 500.000 dollar waard was.

Twijfels over verkoopprijs

Roffman adviseerde haar echter de verkoopprijs te accepteren, omdat de bewegingen van Fabrege die prijs rechtvaardigden; het zou volgens haar lastig worden om het paard voor een hogere prijs dan 300.000 dollar te verkopen. En dus ging Tarjan akkoord met het bedrag. Het geld uit België liet echter op zich wachten. Roffman liet weten dat de overschrijving zou kunnen zijn opgehouden en betaalde zelf de 300.000 dollar.

Andere koper

De papieren zouden naar een adres in Wellington kunnen worden gestuurd, maar die locatie bleek van Roffman’s vader te zijn. Fabrege werd in feite verkocht aan Bethany Peslar en/of Everglades Dressage LLC voor 900.000 dollar. Zij traint bij Roffman’s voormalige trainer. Ook Peter Eeckman zit in het complot, want hij ontving 10.000 dollar voor het gebruik van zijn rekening. Hij heeft het paard echter op geen enkel moment in zijn bezit gehad.

Feiten kloppen niet

In een verklaring laat Caroline Roffman weten teleurgesteld te zijn in de rechtszaak tegen haar. ‘Wat Tarjan beweert is onjuist, misleidend en veel feiten kloppen gewoon niet. Ik reken er dan ook op dat de rechtbank er snel uit is en de aanklacht nietig verklaart. Ik blijf me focussen op mijn training en mijn gezin en blijf werken met een lach op mijn gezicht.’

Bron: Dressage News

Foto: DigiShots

Reacties