Bretton Woods-zoon goedgekeurd in Zwitserland

Bretton Woods-zoon goedgekeurd in Zwitserland

Op de hengstenkeuring van het Zwitsers Warmbloed Paardenstamboek (ZVCH), die gehouden werd tijdens de nationale kampioenschappen jonge paarden eind september, is de vijfjarige Bretton Leaf KWG goedgekeurd.

Zeven van de dertien aangeboden hengsten bemachtigden een dekbrevet. Bretton Leaf was de enige die dressuurgefokt is. ‘Prachtige, moderne levervos’, luidde het commentaar. De hengst eindigde als vijfde in het kampioenschap voor jonge dressuurpaarden met ruiter Heinz Croonenbroek.

Bretton Woods

Bretton Leaf KWG is daarmee de zoveelste goedgekeurde zoon van KWPN-hengst Bretton Woods. Hij komt uit een Abanos x Rubinstein-moeder. Bretton Woods werd na het WK Jonge Dressuurpaarden in 2011, waar hij door Emmelie Scholtens naar brons werd gereden, verkocht aan het eigenarenduo van Totilas, Gestüt Schafthof en Paul Schockemöhle.

Sinds 2014 niet meer gestart

Matthias Rath reed de zwarte Johnson-zoon uit de fokkerij van Stal Joppe vervolgens zeer succesvol in de Lichte Tour, maar kwam na 2014 niet meer aan de start om hem voor te bereiden op de Grand Prix. Net toen hij daar klaar voor was, blesseerde hij zich, aldus de ruiter in een interview met Hoefslag, begin dit jaar.

Nakomelingen

Inmiddels is de hengst, die ook bij alle grote Duitse stamboeken goedgekeurd is, vooral succesvol in de fokkerij. Zijn nakomelingen doen zowel in de keuringsring, op de veilingen als in de sport van zich spreken. De bij ons vermaarde Great Lady TC van Jeanine Nieuwenhuis – dit jaar Pavo Cup-winnares zesjarigen – komt uit de eerste jaargang van Bretton Woods.

Eurodressage/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties