EK Para Dressuur: Brons voor team van Joyce Heuitink *Update met foto’s*

EK Para Dressuur: Brons voor team van Joyce Heuitink *Update met foto’s*

0 168
Nicole den Dulk - Wallace N.O.P.
Nicole den Dulk - Wallace N.O.P. FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Gisteren gingen de para dressuurruiters met een big bang van start, met twee keer goud en één keer zilver. Het team is in vorm, zoveel is zeker. En dus was de hoop op een mooie teammedaille vandaag gerechtvaardigd. Zou het weer zilver worden, net als in Deauville in 2015? Of zat er deze keer zelfs meer in…

Kansen op méér

Frank Hosmar begon lekker met Alphaville N.O.P., met een score van 73,360%, net iets minder dan de beste amazone uit zijn Grade V, Sophie Wells voor Groot-Brittannië. Nicole den Dulk gaf met Wallace N.O.P. ook nog geen procent toe op Pepo Puch (Oostenrijk) en Stinna Tange Kaastrup (Denemarken). In Grade IV waren de prestaties wel teleurstellend. Lotte Krijnsen had net als gisteren problemen met de aanleuning bij haar Rosenstolz en kon haar prestatie niet verbeteren (67,825%).

Evenaring prestatie van gisteren?

Alle hoop was dus gevestigd op Sanne Voets, die gisteren een gouden prestatie neerzette. Denemarken was op het moment dat Sanne haar Demantur binnenreed al niet meer in te halen; het verschil met de Britten was echter minimaal. Het werd niet de proef van haar leven: 70,575% en nu een vierde plek in haar Grade.

Afwachten…

En dus was het afwachten wat de Britse amazone in Grade I zou doen. Julie Payne met Athene Lindebjerg, een nakomeling van Gribaldi, deed het voortreffelijk en maakte net als in haar individuele proef, met een straatlengte voorsprong én met de hoogste dagscore van maar liefst ruim 78% op plek 1. Waarmee ze haar team alsnog op één deed belanden en de Nederlanders én de Denen het nakijken gaf.

De medailles, zowel voor de teams als die voor de individuele proef van gisteren, werden eind van de middag uitgereikt. Leanjo de Koster van DigiShots was er bij. Morgen volgt het laatste onderdeel voor de para dressuurruiters, de kür op muziek. Daarin gaan alleen de beste combinaties per grade van start.

Uitslag teamwedstrijd Para Dressuur EK Gothenburg.

Lees hier alles over het EK in Gothenburg. 

Bron: Hoefslag

Foto’s: DigiShots

Nicole den Dulk, blij met haar paard Wallace N.O.P. én met zilver!
Sanne Voets bij Demantur nadat ze het goud omgehangen kreeg.
Manon Claeys – Sanne Voets – Louise Etzner Jakobsson
Frank Hosmar, terecht uitgelaten met zijn goud!
Team Nederland Para Dressuur wint brons.

Reacties