EK Children: Sanne Buijs: ‘Hartstikke trots op Happy Feet’

EK Children: Sanne Buijs: ‘Hartstikke trots op Happy Feet’

0 1082
Sanne Buijs en Happy Feet

Met vier Nederlanders in de top 6, was onze driekleur een geduchte tegenstander op het EK Children. Het is voor het eerst dat ons land meedraait op een EK in deze rubriek, waarbij kinderen in de leeftijd van twaalf tot en met veertien jaar oud met een paard strijden voor medailles. Sanne Buijs en haar Tuschinski-nazaat Happy Feet bleven met 73,80% net voor op de Russische Olga Arzhaeva en dat was niet alleen goed voor de overwinning, maar ook een mooie bijdrage aan het Nederlandse teamgoud.

“Happy Feet liep heel fijn. Ik vond zelf dat de proef wel goed verliep. De galopstukken waren heel mooi, net als de staponderdelen en het binnenkomen. Ik ben natuurlijk harstikke trots op onze hoge punten”, vertelt de leerlinge van Jacqueline Fiechter, die met de Tuschinski-nazaat ook M2-dressuur bij de pony’s rijdt. “Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik op het EK mocht meerijden en dan ook nog zulke hoge punten heb behaald. Nadat ik klaar was met mijn proef begon iedereen te klappen, ik was echt superblij.”

Tweede internationale wedstrijd

De twaalfjarige Sanne werd gevraagd om bij de Children mee te rijden. “Ik moest nog wel een internationale wedstrijd in Diepenbeek rijden. Dat was mijn enige kans om me te selecteren voor het EK. Ik wist van tevoren helemaal niet wat ik er van moest verwachten. Ik wilde zo goed mogelijk rijden en proberen het beste eruit te halen.”

Korte proeven

De landenproef is ongeveer op L/M-niveau, morgen vervolgt het programma met de indivduele proef en die is op Z1-niveau. “Het zijn korte proeven, ze duren niet heel lang. Het maakt mij niet uit hoelang de proef duurt, als ik maar met plezier aan het rijden ben. Onderweg probeer ik zoveel mogelijk te genieten. Happy en ik kunnen niet meer dan ons best doen. De concurrentie is ook hartstikke goed”, vindt de amazone uit het Noord-Brabantse Hedikhuizen die met haar eigen pony in het L springt. “Happy Feet is van Linda van Woudenberg. Zij heeft mij de kans gegeven om dit EK te rijden.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties