Edward Gal: ‘Moeilijke keuze, Glock’s Voice of Glock’s Zonik?’

Edward Gal: ‘Moeilijke keuze, Glock’s Voice of Glock’s Zonik?’

Edward Gal - Glock's Zonik

Edward Gal zette op het NK Dressuur met de pas negenjarige hengst Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) een dijk van een Grand Prix neer die 77,5% opleverde, slechts 0.32% achter Witte-Vrees met Cennin.

Vierde GP van Glock’s Zonik

De ruiter uit Oosterbeek was heel tevreden over Zonik: ‘Dit was pas zijn vierde Grand Prix. Ik voel dat het steeds beter gaat. Het begin was heel goed. In de galop wilde ik niet alle risico’s nemen.’ Gal weet nog niet met welk paard hij zondag de finale van het NK rijdt. ‘Voice is denk ik nu mijn EK-troef, maar we gaan nog overleggen. Wordt vervolgd’, lacht Edward Gal.

Met Voice stond hij al vrij vroeg op de startlijst. Hij stond dan ook lange tijd bovenaan, totdat partner Hans Peter Minderhoud hem ruim voorbij streefde. De score voor de De Niro-hengst, die wat kleine foutjes kreeg en zijn gebruikelijke grapjes -een keer slaan naar het been en een hupje voor het laatste halthouden- uithaalde, staat voorlopig vierde met een score van 74,300%.

Wapperende vlaggen

Hans Peter Minderhoud reed zijn routinier Glock’s Johnson TN N.O.P. naar de derde plaats. ‘Ik had bij de warming-up mijn handen vol aan hem met al die wapperende vlaggen. Johnson liet een super draf en piaffe-passage zien. Het blijft een gaaf paard om te rijden. Het is geen schande om hier vandaag achter Cennin en Zonik te staan.’

Zondagmiddag krijgt het NK Dressuur zijn apotheose met de Kür op Muziek. Na afloop zal bondscoach Rien van der Schaft het dressuurteam bekendmaken dat gaat deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Göteborg in augustus.

Hoefslag/KNHS

Reacties