NK Dressuur: Gribaldi’s aan kop in ZZ-Zwaar

NK Dressuur: Gribaldi’s aan kop in ZZ-Zwaar

Remy Bastings - Vivaldi Subtop 2017 © DigiShots

De koplopers op het NK Dressuur klasse ZZ Zwaar doen niet veel voor elkaar onder in de eerste proef. Een echte uitschieter is er niet in het eerste onderdeel in Ermelo, hoewel niet één combinatie unaniem de eerste plek bezet. Twee nakomelingen van Gribaldi zetten de toon: Daula II (mv Michelangelo) met Daniëlle Heijkoop en Vivaldi (foto, mv Kennedy) met Remy Bastings.

De merrie van Heijkoop excelleert in de uitgestrekte draf, waarvoor dan ook negens op het protocol verschenen. Vivaldi scoort overall heel constant; kreeg nergens onvoldoendes en is gewoon een heel safe paard.

Best of the rest

Op enige afstand eindigde Veronique Roerink met Flanell (v. Apache) op de derde plek (70,810%), gevolgd door Femke Beljon met de KWPN-hengst Winningmood (v. Prado, 69,476%). Zijn Christon moest hij afmelden voor de Lichte Tour omdat die niet fit was, maar met de hengst Dahlhoff (v. De Niro) deed Mark van de Donk van zich spreken door vooraan in het veld te eindigen met 68,810%.

Favoriet For Gribaldi

Bart Veeze staat voorlopig zesde met de Johnson-zoon Devito van de Kempenhoeve, met 68,286%. Een van de favorieten, Dinja van Liere met For Gribaldi, uiteraard óók van Gribaldi, stelde teleur met 66,762%. Daarmee staat ze voorlopig tiende. Hij was iets teveel hengst en kreeg daardoor teveel fouten. Zijn amazone focust nu op de WK-selectie met de hengst, waarin hij gisteren zesde werd in de halve finale.

Bron: Hoefslag

Uitslagen NK Dressuur

Foto: DigiShots (archieffoto)

Reacties