Gamante D en Habibi DVB met 86 punten door naar Pavo Cup-finale

Gamante D en Habibi DVB met 86 punten door naar Pavo Cup-finale

0 140
Jennifer Sekreve - Gamante D Pavo Cup Ermelo 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Acht vierjarige en vijf vijfjarige paarden verdienden met hun optreden in de selectie voor de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo een ticket een ticket voor de finale. Alle zes de zesjarigen mogen ‘door’.

Vierjarigen: Imagine naar 91 punten

Bart Veeze – Imagine Pavo Cup Ermelo 2017 © DigiShots – Jessica van Herk

Bart Veeze won met de Dream Boy-merrie Imagine bij de vierjarigen, met een topscore van 91 punten en versloeg daarbij de in Oldenburg en Hannover goedgekeurde hengst Ibiza (v. Desperado, 2e/90 punten) met Emmelie Scholtens.

Vijfjarigen: Habibi DVB

Mara de Vries – Habibi DVB Pavo Cup Ermelo 2017 © DigiShots – Jessica van Herk

86 punten waren er voor Habibi DVB. De vos van f/g Dressuurstal Van Baalen uit Brakel is een zoon van Don Schufro en werd op heel natuurlijke wijze voorgesteld door Mara de Vries. De deelnemende paarden werden in deze rubriek beoordeeld door Monique Peutz en Johan Hamminga.

‘Een paard met heel veel allure en een goede houding. Hij laat in beweging ook veel techniek zien, met een opvallend voorbeengebruik en een achterbeen wat steeds mooi naar voren wordt weggezet. In zijn goede galop kan hij heel makkelijk schakelen’, aldus Hamminga. Habibi DVB komt uit Davina DVB, de elite sportmerrie van Johnson die nu met Lisanne Zoutendijk in het ZZ-Zwaar loopt.

Handsome Zambuka A.S. moest met één punt minder genoegen nemen. Hij is familie van Habibi DVB, want hij heeft als moedersvader Don Schufro en als vader, Zambuka. De vosruin is gefokt bij O.E. Ebbelaar in Amstelveen en staat geregistreerd bij Geert Jan Raateland in ´s-Gravenzande. ‘Een paard met een heel expressieve voorhand, ook met veel lossigheid en beentechniek. Hij bewoog steeds met takt en afdruk en liet een mooie opwaartse galop zien’, besloot Hamminga.

Zesjarigen: Gamante D

Bij de zesjarigen werd de plaats van Johan ingenomen door Gert van den Hoorn. Hij vertelde: “We hebben in deze rubriek zes paarden in de baan gehad en van alle zes vonden wij, dat ze het verdienden om door te mogen. Wat een sterke collectie!’ Aan kop ging met 86 punten Gamante D gefokt bij J. Dielissen-vd Berg in Rosmalen. Een oude bekende, want als driejarige werd zij Nationaal Kampioen van de driejarige dressuurpaarden.

De dochter van Contango komt uit de preferente keurmerrie Urmante van Jazz. Van den Hoorn: ‘Een paard met heel veel body, met een mooie techniek in het voorbeen en veel kracht in het achterbeen. Jennifer Sekreve stelde haar op fijne wijze voor en we konden aan dit tweetal dan ook hele hoge punten voor de harmonie kwijt.’

Bron: GJ voor KWPN.

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties