Team Wim Ernes haalt ruim 4.500 euro op voor KWF

Team Wim Ernes haalt ruim 4.500 euro op voor KWF

0 284

Op zondag 2 juli 2017 zou Wim Ernes 59 jaar zijn geworden. Omdat hij in zijn sportieve leven ‘opgeven nooit een optie vond’ en altijd teams sterker probeerde te maken, hebben zo’n honderd familieleden en vrienden van Ernes ‘United WE Stand’ opgericht om samen de sportieve uitdaging aan te gaan en geld op te halen voor alle onderzoeken naar kanker.

Deze sponsortocht vond gisteren plaats in Limburg, tussen Schimmert en Valkenburg. Deelnemers konden lopend of fietsend mee doen. De tocht voerde langs plekken die een bijzondere betekenis voor Wim hadden, zoals zijn eigen huis, de stal waar zijn ruitercarrière begon en zijn favoriete eetgelegenheid.

In het teken van Wim Ernes

Dochter van Wim, Maud Ernes: ‘Gisteren was een geweldige dag. Een dag die echt in het teken van papa stond, namelijk grenzen verleggen, afzien en uiteindelijk super trots zijn op jezelf. Ik had het gevoel dat deze dag bij iedereen naar boven bracht, van te voren niet durven dromen. Doorzettingsvermogen en teamspirit was overal voelbaar.’

Doel behaald

Het doel is volbracht, vertelt Maud. ‘Helemaal omdat we een prachtig bedrag van ruim 4.500 euro mogen doneren aan KWF. Ik kan onze sponsoren, vrijwilligers, kanjers van deelnemers en onze familie niet genoeg bedanken. Kortom: een dag met mooie mensen die elkaar versterken, een dag om nooit te vergeten en die misschien wel een traditie gaat worden.’

Geboortedag

Een bijzondere betekenis kreeg het feit dat er 27 fietsers en 58 wandelaars meededen: 2-7-58 is de geboortedag van Wim Ernes. ‘Hij had zijn team op voorhand al geselecteerd…’, aldus Maud.

Bekijk hier een compilatie van de dag:

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties