CHIO: Emmelie Scholtens verslaat Glock’s Zonik

CHIO: Emmelie Scholtens verslaat Glock’s Zonik

Emmelie Scholtens - Apache CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Zojuist is de Grand Prix 3* op het CHIO Rotterdam verreden. Misschien wel dé rubriek waar veel dressuurfanaten naar uitkeken. Edward Gal en Glock’s Zonik reden een sterke proef, maar moesten toch Emmelie Scholtens met Apache voor laten gaan.

Edward Gal

Veel Nederlanders op de startlijst en wat extra druk omdat het een observatiewedstrijd voor het EK is, later deze zomer. Edward Gal en Glock’s Zonik kwamen als derde combinatie in de ring. De hengst kwam direct met veel bravoure de ring in en schopte direct een paar hekjes om. Nadat dit weer recht werd gezet, begon Gal aan zijn proef. Ondanks dat Zonik nog maar negen jaar is en nog niet veel ervaren, liep hij overtuigend rond in de ring. De serie om de pas ging in Kootwijk en Roosendaal niet helemaal volgens wens, maar vandaag ging dit onderdeel goed. Hij reed een score van 75.440 procent en dit was lange tijd genoeg voor de eerste plaats.

Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens verscheen vandaag in de ring met Apache. De combinatie is sinds Amsterdam begin van dit jaar niet meer gestart. Apache kan nog wel eens afgeleid zijn, maar vandaag had Scholtens de volle aandacht van het paard. Ze reed een hele sterke proef met mooie passages. De proef was goed voor 75.800 procent en daarmee stootte ze Gal en Zonik van de troon.

De derde plaats was vandaag voor de Amerikaanse Adrienne Lyle met Salvino. De combinatie reed een goede proef en kreeg een score van 72.420 procent en haar fans op de tribune waren dan ook erg enthousiast toen de amazone klaar was met haar proef.

Jeanette Haazen

De vierde plaats is voor Jeanette Haazen met Dabanos D’04. De combinatie ging voor een score van 72 procent of hoger. Met deze score zou Haazen weer opgenomen worden in het Olympische Kader. Dit is helaas niet gelukt. De combinatie reed een score van 71.120 procent, maar dit was wel goed genoeg voor de vierde plaats. Vooral de piaffe sprong eruit, Dabanos doet dit met enorm veel gemak.

Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen reed vandaag niet de proef die ze voor ogen had. Aqiedo had al wat last van spanning en dat was te zien tijdens de uitgestrekte draf en het achterwaarts gaan. Maar tijdens de piaffe was er miscommunicatie tussen paard en ruiter. Aqiedo kwam in verzet en bokte een paar keer naar achteren. Cornelissen besloot om de piaffe te laten voor wat het was en reed door. Hierdoor kelderden haar punten en kreeg ze een score van 65.160 procent en kwam daarmee uiteindelijk op een zestiende plaats-.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag
Foto: Digishots

Reacties