Team Raijmakers met ruiter én paard in ‘springruiter rijdt Kür op muziek’

Team Raijmakers met ruiter én paard in ‘springruiter rijdt Kür op muziek’

0 7091
Piet Raijmakers - Van Schijndel's Valentino

Op Outdoor Gelderland zal de GLOCK MidSummer Dressage Night (zaterdag 1 juli) veel bekijks trekken. Internationale springruiters rijden dan een Kür op Muziek op een geleend dressuurpaard. Ze worden in de training begeleid door internationale dressuurruiters.

Piet Raijmakers Jr.

Eén van de springruiters die meteen te porren was voor het idee is Piet Raijmakers Jr. Hij stapt eens een keer niet op bijvoorbeeld zijn succes-springpaard Van Schijndel’s Valentino (foto boven), maar op het Grand Prix-paard van zijn schoonzusje Leontien Raijmakers-Dings. ‘De timing kon niet beter’, laat Raijmakers op Facebook weten. ‘Leontien is namelijk zwanger en ik kan haar Winnetou D lenen.’

Winnetou D

De Obelisk-zoon Winnetou D wordt nu getraind door Kirsten Beckers, maar heeft dus nu tijdelijk ook in Piet Jr. een nieuwe ruiter. Team Raijmakers levert dus een dubbele bijdrage aan de wedstrijd: en ruiter én een paard! En er zullen niet veel springruiters zijn die ook een talentvol dressuurpaard hebben staan…

Anky van Grunsven-Piet Raijmakers
Piet Raijmakers Jr. traint bij Anky van Grunsven (Foto: Facebook Team Raijmakers)

Prachtige duo’s

Gelegenheidstrainer van Piet Jr. is niemand minder dan Anky van Grunsven. De overige spring- en dressuurruiters die hun medewerking verlenen zijn Ben Schröder, Doron Kuipers, Sanne Thijssen en Gert van den Hof. Zij worden in het voortraject met hun leenpaard begeleid door Edward Gal of Hans-Peter Minderhoud, Adelinde Cornelissen en namens Dressuurstal van Baalen, Mara de Vries.

Glock-dressuurclinic

Naast het wedstrijdelement is educatie een belangrijke pijler tijdens de dressuuravond. Na de dressuurclinic door de GLOCK-ruiters Edward Gal (Glock’s Zonik) en Hans-Peter Minderhoud (GLock’s Ziësto) van vorig jaar, heeft het duo opnieuw toegezegd een leerzame demonstratie te geven. Ook de Zweedse Grand Prix-ruiter Patrik Kittel, die jarenlang in de top meedraaide met Scandic en zich nu met andere Grand Prix-talenten internationaal in de kijker rijdt, geeft een clinic.

Kijk voor kaarten en het programma op Outdoor Gelderland.nl.

Bron: Outdoor Gelderland/Facebook

Foto: DigiShots

Reacties