Enige dochter Poetin (A Special Poetin) krijgt tweede hengstveulen

Enige dochter Poetin (A Special Poetin) krijgt tweede hengstveulen

0 527

De bekende merrie Poetin die ooit op zesjarige leeftijd het WK jonge dressuurpaarden in Verden won heeft in haar eigen korte leven slechts één merrieveulen gekregen. Deze enige dochter van Poetin, de zwarte merrie A Special Poetin (v. Jazz) is reeds enkele jaren in het bezit van I.P.S Horse Group.  Vanmorgen heeft zij het leven geschonken aan een zeer rassig, donkerbruin hengstveulen.

Hesselhoij Donkey Boy

Het veulen vertoont veel bloed en heeft een modern aansprekend model en hoofd. Zijn vader is de hengst Hesselhoij Donkey Boy (Era Dancing Hit x Milan), de sensatie van de Deense Hengstenkeuring. Deze Hesselhoij is in eigendom van Kristin Andresen en werd de onbetwiste Kampioen van het Verrichtingsonderzoek in 2015.

Eind augustus 2005 nam de ING bank wereldkampioene Poetin in beslag. Ruim drie maanden later werd het paard wegens ernstige hoefbevangenheid geëuthanaseerd.

Kleinzoon en kleindochter

Poetin’s eerste kleinzoon, I.P.S Hilton, (v. I.P.S Bon Bravour ) is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige donkere koffievos hengst die het talent van de hengsten én zijn grootmoeder lijkt te hebben meegekregen. Hoewel hij net vijf jaar is loopt hij al op het hoogst mogelijke niveau voor zijn leeftijd,  zeer succesvol M1 met drie winstpunten na één keer starten.
De eerste kleindochter, I.P.S K-dance Poetin (v.Ferguson) is inmiddels een langgelijnd moderne tweejarige merrie met eveneens een prachtige voskleur.

Bron: I.P.S Horse Group

Foto: I.P.S Horse Group

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties