Stal Kittel: ‘Rubin Cartier staat hier voor de verkoop’

Stal Kittel: ‘Rubin Cartier staat hier voor de verkoop’

0 4936

Op de website van Stal Patrik Kittel prijkt een foto van Lichte Tour-hengst Rubin Cartier tussen de paarden die te koop worden aangeboden.

Toen hij vorig jaar juli Rubin Cartier ineens bij amazone en mede-eigenaresse Simone van Wijngaarden ophaalde, verklaarde eigenaar Plantaz dat de hengst niet goed liep en werd hij op neutraal terrein, bij kliniek De Watermolen van Jan Greve neergezet. Totdat het juridische getouwtrek om de hengst voorbij zou zijn.

Rubin Cartier als dekhengst

Maanden later kwamen Plantaz en Van Wijngaarden tot een overeenstemming, waarbij de amazone werd uitgekocht. En Rubin? Die zou worden ingezet voor de fokkerij – de hengst heeft immers zijn sBs-dekbrevet. In die veronderstelling was Simone van Wijngaarden in ieder geval.

De afspraak was volgens Van Wijngaarden in eerste instantie ook dat de nu negenjarige Oldenburgs gefokte zoon van Rubin Cortes OLD niet meer in de sport zou uitkomen. Dat werd uiteindelijk toch niet in de overeenkomst opgenomen. Nu wordt Rubin als sportpaard aangeboden.

‘Grand Prix-talent’

De site van Kittel vermeldt: ‘Deze kerel ontwikkelt zich geweldig! Hij heeft veel talent voor de Grand Prix-oefeningen en is een echte eyecatcher die alle ogen op zich gericht zal zien in de ring.’

We bellen de stalmanager van Stal Kittel in het Duitse Nottuln, omdat de ruiter zelf niet bereikbaar is. ‘Ik weet niets van zijn voorgeschiedenis en kan niets anders zeggen dan dat hij hier staat om verder door te trainen en te verkopen’, laat ze weten. ‘We zijn hier allemaal dol op “Ronnie”; het is een heel fijn en lief paard.’

Rubin Cartier bij Kittel
Screenshot van de webpagina met Rubin Cartier op Patrik-Kittel.eu

Patrik-Kittel.de/Hoefslag

Reacties